UBS: Επί τα χείρω αναθεώρηση των προβλέψεων για την ανάπτυξη της Κίνας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
UBS: Επί τα χείρω αναθεώρηση των προβλέψεων για την ανάπτυξη της Κίνας
Η UBS υποβάθμισε τις προβλέψεις της για την ετήσια ανάπτυξη από 3% σε 2,7% για το 2022 και από 5,4% σε 4,6% για το 2023.

Επί τα χείρω αναθεωρεί τις προβλέψεις της για την ανάπτυξη της Κίνας η UBS, παρά μία σειρά αισιόδοξων οικονομικών στοιχείων της προηγούμενης εβδομάδας, συμπεριλαμβανομένων των λιανικών πωλήσεων και της βιομηχανικής παραγωγής, τα οποία αμφότερα ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις.

Η UBS υποβάθμισε τις προβλέψεις της για την ετήσια ανάπτυξη από 3% σε 2,7% για το 2022 και από 5,4% σε 4,6% για το 2023.

«Ενώ εν μέρει η υποστηρικτική πολιτική θα αποφέρει περισσότερους καρπούς το δ’ τρίμηνο, η κατάσταση με την Covid πιθανότατα θα παραμείνει δύσκολη τον χειμώνα και τις αρχές του 2023 και η ανάπτυξη των εξαγωγών αναμένεται να επιβραδυνθεί», αναφέρει, σύμφωνα με το CNBC, ο επικεφαλής οικονομολόγος της UBS για την Κίνα, Tao Wang.

Ο Wang προσθέτει ότι η αναθεωρημένη πρόβλεψη για το 2023 εξακολουθεί να βασίζεται σε ένα σενάριο όπου η αγορά ακινήτων θα σταθεροποιηθεί σύντομα και οι περιορισμοί λόγω πανδημίας θα χαλαρώσουν από τον Μάρτιο και μετά.

Αλλά αυτοί οι περιορισμοί έχουν επιβαρύνει το επενδυτικό κλίμα και είναι απίθανο να ανακάμψει σύντομα, δήλωσε ο Mattie Bekink, διευθυντής της Κίνας για το Economist Intelligence Corporate Network.

Σχολιάζοντας τα σποραδικά περιφερειακά lockdown σε όλη την Κίνα, προσέθεσε: «Είναι ένα είδος ασφυξίας για την οικονομία της Κίνας αυτή τη στιγμή».

Περαιτέρω αποδυνάμωση του γουάν

Οι οικονομολόγοι αναμένουν επίσης ότι το κινεζικό νόμισμα θα συνεχίσει να αποδυναμώνεται, ακόμη και μετά την πτώση του γουάν, onshore και offshore, στα χαμηλότερα επίπεδά τους από τον Ιούλιο του 2020 την περασμένη εβδομάδα.

«Αναμένουμε ότι η αδυναμία του γουάν θα συνεχιστεί βραχυπρόθεσμα, υποστηριζόμενη εν μέρει από την ευρεία ισχύ του δολαρίου», ανέφεραν σε σημείωμα τους οι οικονομολόγοι της Goldman Sachs.

Οι οικονομολόγοι της UBS προβλέπουν επίσης ότι το γουάν θα αποδυναμωθεί περαιτέρω έναντι του αμερικανικού δολαρίου, δεδομένης της «αποκλίνουσας τροχιάς της νομισματικής πολιτικής ΗΠΑ-Κίνας και της επιβράδυνσης των κινεζικών εξαγωγών».

Αλλά με το 20ο Εθνικό Συνέδριο να πλησιάζει στις 16 Οκτωβρίου, οι οικονομολόγοι της Goldman Sachs δεν περιμένουν να δουν ξαφνικές κινήσεις για το γουάν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

UBS: Γιατί το ευρώ δεν έχει πιάσει ακόμη πάτο - Πού θα πάει η ισοτιμία έναντι του δολαρίου

Κίνα: Άνω των εκτιμήσεων λιανικές πωλήσεις και βιομηχανική παραγωγή τον Αύγουστο

Κίνα: Οι εξαγωγές βενζίνης αυξήθηκαν σχεδόν 100% τον Αύγουστο

gazzetta
gazzetta reader insider insider