Φυσικό αέριο: Μικρή η άνοδος στα ευρωπαϊκά συμβόλαια, μετά το κλείσιμο του Nord Stream 1

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Φυσικό αέριο: Μικρή η άνοδος στα ευρωπαϊκά συμβόλαια, μετά το κλείσιμο του Nord Stream 1
Τα συμβόλαια αερίου στην Ευρώπη «παραμένουν ευάλωτα σε ακραία μεταβλητότητα λόγω της κατάστασης με τον Nord Stream»

Ήπια ανοδικά κινούνται οι τιμές του φυσικού αερίου για την Ευρώπη την Τετάρτη, στο φόντο της διακοπής των ροών από τη Ρωσία στην Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του αγωγού Nord Stream 1.

Τα συμβόλαια του φυσικού αερίου στο χρηματιστήριο ενέργειας της Ολλανδίας, παράδοσης Οκτωβρίου, κερδίζουν 0,22% στα 269 ευρώ ανά κιλοβατώρα, μακριά από το υψηλό ημέρας στα 284 ευρώ ανά κιλοβατώρα.

Η διακοπή των ροών μέσω του Nord Stream 1 στην Ευρώπη είναι προγραμματισμένη να διαρκέσει μέχρι τις 3 Αυγούστου, με πολλούς αναλυτές να εκφράζουν ανησυχίες για το κατά πόσο η ροή μπορεί να επανέλθει σε κανονικά επίπεδα, εν μέσω της κόντρα της Ρωσίας με την ΕΕ για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Οι τιμές είναι μακριά από τα ιστορικά υψηλά της περασμένης εβδομάδας.

Τα συμβόλαια αερίου στην Ευρώπη «παραμένουν ευάλωτα σε ακραία μεταβλητότητα λόγω της κατάστασης με τον Nord Stream» ανέφεραν αναλυτές του Refinitiv στο Reuters.

Πιέσεις για τη ζήτηση του αερίου στην ευρωπαϊκή αγορά αναμένεται να ασκήσει και η έναρξη εργασιών συντήρησης στο εργοστάσιο αερίου στο Karsto της Νορβηγίας.

«Καθώς το καλοκαίρι φεύγει και έρχεται το φθινόπωρο, οι ενεργειακές τιμές στην Ευρώπη υποχωρούν από τα υψηλά τους. Περιμένουμε πως οι αγορές υπερτιμούν το ρίσκο ενεργειακής επάρκειας και πως οι αυξημένες τιμές τελικά θα υποχωρήσουν» ανέφερε ο Νόρμπετ Ρούκερ, αναλυτής στην ελβετική τράπεζα Julius Baer.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πληθωρισμός Αυγούστου: Άνοδος κατά 11,1% στην Ελλάδα – Μικρή επιβράδυνση για 2ο μήνα με «φρένο» από την ενέργεια

Γερμανία: Σολτς και Σάντσεθ συμφωνούν στη σύνδεση της Ιβηρικής Χερσονήσου με το ευρωπαϊκό δίκτυο ενέργειας

gazzetta
gazzetta reader insider insider