Η Gazprom μειώνει κι άλλο το φυσικό αέριο προς τη Γαλλία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Gazprom μειώνει κι άλλο το φυσικό αέριο προς τη Γαλλία
Με πάνω από το 90% των αποθεμάτων φυσικού αερίου γεμάτο, η Γαλλία θα πρέπει να έχει αρκετά για να αντιμετωπίσει έναν χειμώνα με μέσες θερμοκρασίες.

Για περαιτέρω μείωση των παραδόσεων φυσικού αερίου από την Τρίτη ενημέρωσε τη γαλλική Engie η Gazprom, επικαλούμενη διαφωνίες σχετικά με ορισμένα συμβόλαια, συμπιέζοντας ακόμα περισσότερο τις ενεργειακές προμήθειες.

«Όπως είχε ανακοινωθεί προηγουμένως, η Engie είχε ήδη εξασφαλίσει τους απαραίτητους όγκους για να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις τόσο προς τους πελάτες όσο και τις δικές της, ενώ είχε θέσει σε εφαρμογή διάφορα μέτρα για να μειώσει σημαντικά τυχόν άμεσες οικονομικές επιπτώσεις που θα μπορούσαν να προκύψουν από τη διακοπή της παροχής φυσικού αερίου από την Gazprom», ανέφερε η γαλλική εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Όπως σημειώνει το Bloomberg, οι παραδόσεις της Gazprom στην Engie έχουν ήδη μειωθεί «σημαντικά» από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, με τη μηνιαία παροχή περίπου στις 1,5 τεραβατώρας.

Με πάνω από το 90% των αποθεμάτων φυσικού αερίου γεμάτο, η Γαλλία θα πρέπει να έχει αρκετά για να αντιμετωπίσει έναν χειμώνα με μέσες θερμοκρασίες, δήλωσε εχθές, Δευτέρα η εκτελεστική αντιπρόεδρος της Engie, Claire Waysand. Ωστόσο, η κατάσταση θα μπορούσε να δυσκολέψει κατά τη διάρκεια πολύ χαμηλών θερμοκρασιών, πρόσθεσε. Η Engie διεξάγει συνομιλίες με την Sonatrach της Αλγερίας στο πλαίσιο της στρατηγικής διαφοροποίησης από τις ρωσικές προμήθειες.

Εξάλλου, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή πλατφόρμα Aggregated gas Storage Inventory (AGSI), η χώρα βρίσκεται σε καλό δρόμο για να πετύχει τον στόχο του 100% ως τον Νοέμβριο. Ο εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης Ολιβιέ Βεράν επιβεβαίωσε σήμερα, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Franceinfo, ότι ο στόχος θα επιτευχθεί «ως το τέλος του καλοκαιριού», ωστόσο προειδοποίησε ότι αυτό δεν σημαίνει ότι η Γαλλία θα έχει «αρκετό αέριο για να περάσει τον χειμώνα, αν οι Ρώσοι το κόψουν ή αν καταναλώνουμε πολύ».

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τα αποθέματα φτάνουν έως και στο 79,4% στις 27 Αυγούστου σε σύγκριση με τον στόχο του 80% έως την 1η Νοεμβρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία απογραφής της Gas Infrastructure Europe.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Το Βερολίνο ενδέχεται να εξετάσει την επιβολή πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου

Ενέργεια: Παράταση στη λειτουργία των πυρηνικών εργοστασίων της Γερμανίας ζητά η Τσεχία

Γερμανία και Γαλλία λένε «όχι» σε μπλόκο για τη χορήγηση βίζας στους Ρώσους - Και η Αυστρία

gazzetta
gazzetta reader insider insider