Ενεργειακή κρίση: Η Γαλλία θέλει να περιορίσει τις πτήσεις των ιδιωτικών τζετ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ενεργειακή κρίση: Η Γαλλία θέλει να περιορίσει τις πτήσεις των ιδιωτικών τζετ
Την πρόθεση της κυβέρνησης της Γαλλίας να περιορίσει τις πτήσεις των ιδιωτικών τζετ σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης «φωτογράφισε» το Παρίσι.

Την πρόθεση της κυβέρνησης της Γαλλίας να περιορίσει τις πτήσεις των ιδιωτικών τζετ σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης «φωτογράφισε» το Παρίσι, την ώρα που ο Εμανουέλ Μακρόν δέχεται επικρίσεις για τη διαχείριση της ενεργειακής κρίσης την οποία «φουσκώνει» ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με το Reuters, στη Γαλλία επικρατεί μεγάλη δυσαρέσκεια με τις πτήσεις των ιδιωτικών τζετ δισεκατομμυριούχων και την ατμοσφαιρική ρύπανση που αυτές έχουν, την ώρα που οι πολίτες καλούνται να μειώσουν την ενεργειακή κατανάλωση που κάνουν. Ο λογαριασμός «I Fly Bernard» παρακολουθεί κάθε κίνηση του τζετ που ανήκει στον Μπερνάρ Αρνό, τον διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου ειδών πολυτελείας LVMH και έναν από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο.

Μιλώντας για το θέμα σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, ο εκπρόσωπος Τύπου της γαλλικής κυβέρνησης, Ολιβιέ Βεράν είπε «μπορεί κάποιος να καταλάβει πως οι Γάλλοι πολίτες που μειώνουν την ενεργειακή τους κατανάλωση αντιδρούν όταν βλέπουν συμπολίτες τους να χρησιμοποιούν ιδιωτικά τζετ από το ένα σημείο στο άλλο, όταν αυτά χρησιμοποιούνται στις περισσότερες περιπτώσεις για επαγγελματικούς λόγους».

Για τον λόγο αυτόν ο υπουργός Μεταφορών Κλεμάν Μπον πρότεινε στους ευρωπαίους ομολόγους του να αναζητήσουν τρόπους για την αντιστάθμιση των εκπομπών ρύπων για τις πτήσεις των ιδιωτικών τζετ.

Ο Γάλλος υπουργός δήλωσε στην εφημερίδα Le Parisien ότι θα είναι αποτελεσματικότερο να αναληφθεί δράση για το θέμα σε ευρωπαϊκό επίπεδο, «ώστε να υπάρχουν οι ίδιοι κανόνες και ο μεγαλύτερος δυνατόν αντίκτυπος».

Οι υπουργοί Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συνέλθουν τον Σεπτέμβριο.

Ο επικεφαλής του κόμματος των Πρασίνων της Γαλλίας Ζουλιέν Μπαγιού, ο οποίος τάσσεται υπέρ της απαγόρευσης της πτήσης ιδιωτικών τζετ, δήλωσε σήμερα στο RMC: «Δεν μπορεί να γίνει δεκτό ότι ορισμένοι καίνε με λίγες πτήσεις κατανάλωση 50 ετών ενός μέσου Γάλλου».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider