ΗΠΑ: Υπερψηφίστηκε στη Βουλή το ν/σ γίγας για την εγχώρια παραγωγή τσιπ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Υπερψηφίστηκε στη Βουλή το ν/σ γίγας για την εγχώρια παραγωγή τσιπ
Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε με 243 υπέρ έναντι 187 κατά, χωρίς κανένας Δημοκρατικός να καταψηφίσει το νομοσχέδιο.

Υπερψηφίστηκε και από την Βουλή των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ το δικομματικό νομοσχέδιο για την ενίσχυση των αμερικανικής ανταγωνιστικότητας απέναντι στην Κίνα, με την χορήγηση δισεκατομμυρίων δολαρίων για την εγχώρια κατασκευή ημιαγωγών και την επιστημονική έρευνα.

Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε με 243 υπέρ έναντι 187 κατά, χωρίς κανένας Δημοκρατικός να καταψηφίσει το νομοσχέδιο. Είκοσι πέντε Ρεπουμπλικάνοι ψήφισαν υπέρ του νόμου, ακόμη και μετά από μια παρότρυνση της τελευταίας στιγμής από τους ηγέτες του κόμματος για να αντιταχθούν σε αυτό.

Το νομοσχέδιο, το οποίο πέρασε από τη Γερουσία την Τετάρτη, κατευθύνεται τώρα στον Λευκό Οίκο για να το υπογράψει ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

«Είναι ακριβώς αυτό που πρέπει να κάνουμε για να αναπτύξουμε την οικονομία μας αυτή τη στιγμή», ανέφερε ο Μπάιντεν σε δήλωση του μετά την ψηφοφορία. «Ανυπομονώ να υπογράψω αυτό το νομοσχέδιο σε νόμο».

Οι βουλευτές πίεσαν να εγκριθεί γρήγορα το πακέτο προτού αναχωρήσουν από την Ουάσιγκτον για τις διακοπές του Αυγούστου. Αλλά η τελική ψηφοφορία ολοκληρώθηκε μετά από πολλά χρόνια διαμάχης στο Καπιτώλιο, με τη νομοθεσία να παίρνει πολλές μορφές και ονόματα και στις δύο αίθουσες του Κογκρέσου.

Η τελικά εκδοχή, γνωστή ως Chips and Science Act, περιλαμβάνει περισσότερα από 52 δισ. δολάρια προς τις αμερικανικές εταιρείες που παράγουν τσιπ υπολογιστών, καθώς και δισεκατομμύρια επιπλέον εκπτώσεις φόρου για την ενθάρρυνση των επενδύσεων στην κατασκευή τσιπ. Παρέχει επίσης δεκάδες δισ. δολάρια για τη χρηματοδότηση της επιστημονικής έρευνας και την τόνωση της καινοτομίας και της ανάπτυξης άλλων αμερικανικών τεχνολογιών.

Η Πρόεδρος της Βουλής Νάνσι Πελόζι χαρακτήρισε το νομοσχέδιο «μια σημαντική νίκη για τις αμερικανικές οικογένειες και την αμερικανική οικονομία».

Ωστόσο, ο Ρεπουμπλικανός ηγέτης της Βουλής των Αντιπροσώπων Κέβιν Μακάρθι προέτρεψε τους συναδέλφους του να «απορρίψουν αυτό το βαθύτατα ελαττωματικό νομοσχέδιο» και να «ξεκινήσουν από το μηδέν», όπως δήλωσε κατά την ομιλία του πριν από την ψηφοφορία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γερουσία ΗΠΑ: Εγκρίθηκε το ν/σ 280 δισ. δολαρίων για παραγωγή τσιπ - Εντείνεται ο ανταγωνισμός με την Κίνα

Έλλειψη τσιπ: Ο Μπάιντεν συνομίλησε με CEOs μεγάλων εταιριών και επικεφαλής εργατικών συνδικάτων

gazzetta
gazzetta reader insider insider