Η Ινδία επανεκκινεί τις εισαγωγές ηλιέλαιου από την Ουκρανία μετά από 5 μήνες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Ινδία επανεκκινεί τις εισαγωγές ηλιέλαιου από την Ουκρανία μετά από 5 μήνες
Οι εισαγωγές ηλιέλαιου στην Ινδία από την Ουκρανία έχουν σταματήσει από τον Απρίλιο, αφότου μπλοκαρίστηκε η μεταφορά μέσω της Μαύρης Θάλασσας

Η μεγαλύτερη καταναλώτρια ηλιέλαιου στον κόσμο, η Ινδία, αναμένεται να επανεκκινήσει τις εισαγωγές του προϊόντος από την Ουκρανία, μετά από 5 μήνες που αυτές είχαν διακοπεί λόγω του πολέμου της Ρωσίας στην ευρωπαϊκή χώρα.

Σύμφωνα με το Sunvin Group, έμπορο και trader στη Βομβάη, η Ινδία θα μπορούσε να λάβει 50.000 με 60.000 τόνους καθώς η Ουκρανία ετοιμάζεται για την εξαγωγή αγροτικών προϊόντων από τη Μαύρη Θάλασσα, στο πλαίσιο της συμφωνίας για τα σιτηρά που επετεύχθη με τη Ρωσία την περασμένη Παρασκευή.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, οι εισαγωγές ηλιέλαιου στην Ινδία από την Ουκρανία έχουν σταματήσει από τον Απρίλιο, αφότου μπλοκαρίστηκε η μεταφορά μέσω της Μαύρης Θάλασσας. Η κυβέρνηση της ασιατικής χώρας έχει αναστείλει τη φορολογία για την εισαγωγή περίπου 2 εκατ. τόνων ηλιέλαιου για το 2022 και το 2023, με στόχο να αυξήσει τη ζήτηση.

Σημειώνεται πως για το 12μηνο που ολοκληρώθηκε τον Οκτώβριο του 2021, η Ινδία είχε αγοράσει 1,89 εκατ. τόνους ηλιέλαιου, με το 74% αυτών να έρχεται από την Ουκρανία και το 12% από τη Ρωσία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ουκρανία: Εντείνεται η αντεπίθεση των δυνάμεων του Κιέβου στην Χερσώνα, λένε οι Βρετανοί

gazzetta
gazzetta reader insider insider