ΕΕ: Εγκρίθηκε το νέο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας - Απαγόρευση εισαγωγών χρυσού, «παγώνουν» assets της Sberbank

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΕΕ: Εγκρίθηκε το νέο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας - Απαγόρευση εισαγωγών χρυσού, «παγώνουν» assets της Sberbank
Στην έγκριση του νέου πακέτου κυρώσεων κατά της Ρωσίας ως απάντηση στη ρωσική επιθετικότητα κατά της Ουκρανίας προχώρησαν οι μόνιμοι αντιπρόσωποι της ΕΕ, όπως αναφέρει η τσεχική προεδρία σε ανάρτησή της στο twitter.

Στην έγκριση του νέου πακέτου κυρώσεων κατά της Ρωσίας ως απάντηση στη ρωσική επιθετικότητα κατά της Ουκρανίας προχώρησαν οι μόνιμοι αντιπρόσωποι της ΕΕ, όπως αναφέρει η τσεχική προεδρία σε ανάρτησή της στο twitter.

Τα νέα μέτρα θα ευθυγραμμίσουν την ΕΕ με τους εταίρους της G7, θα ενισχύσουν την εφαρμογή τους και θα κλείσουν τα κενά όπου χρειάζεται.

Στις νέες κυρώσεις συμπεριλαμβάνεται η απαγόρευση εισαγωγών χρυσού ρωσικής προέλευσης (και των κοσμημάτων), το πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων της Sberbank, περισσότερες κυρώσεις σε φυσικά και νομικά πρόσωπα, αλλά και δέσμευση ότι οι κυρώσεις δεν θα θέσουν σε κίνδυνο την επισιτιστική και ενεργειακή ασφάλεια σε όλο τον κόσμο

Η δέσμη θα εγκριθεί από το Συμβούλιο με γραπτή διαδικασία, η οποία θα ολοκληρωθεί αύριο στις 10:00 (ώρα Βρυξελλών). Οι κυρώσεις θα τεθούν σε ισχύ μετά τη δημοσίευσή τους αύριο στην Επίσημη Εφημερίδα της ΕΕ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ερντογάν: «Μη δεσμευτικός» ο όρος για τα F-16 που τέθηκε από την Βουλή των Αντιπροσώπων

Λαβρόφ: Oι στόχοι της Ρωσίας στην Ουκρανία δεν περιορίζονται πλέον στο Ντονμπάς

Ιταλία: «Μένει» ο Ντράγκι; - Δήλωσε έτοιμος να ξαναχτίσει τον κυβερνητικό συνασπισμό

gazzetta
gazzetta reader insider insider