Power Pass: Ξεκίνησαν οι πληρωμές της οικονομικής ενίσχυσης

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Power Pass: Ξεκίνησαν οι πληρωμές της οικονομικής ενίσχυσης
Τα χρήματα του Power Pass άρχισαν να βλέπουν στον τραπεζικό λογαριασμό τους το απόγευμα της Παρασκευής οι δικαιούχοι της επιδότησης στο ηλεκτρικό ρεύμα.

Τα χρήματα του Power Pass άρχισαν να βλέπουν στον τραπεζικό λογαριασμό τους το απόγευμα της Παρασκευής οι δικαιούχοι της επιδότησης στο ηλεκτρικό ρεύμα. Συνολικά θα πληρωθούν περίπου 1,9 εκατομμύρια φορολογούμενοι από τα 2,5 εκατ. φυσικά πρόσωπα που υπέβαλαν αίτηση ενώ για τους υπόλοιπους 600.000 δικαιούχους η αποζημίωση θα κατατεθεί μόλις ολοκληρωθεί ο έλεγχος των στοιχείων. Εκτιμάται ότι η επόμενη πληρωμή θα γίνει μέχρι τις 22 Ιουλίου.

Η επιδότηση επεκτείνεται και στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος του Ιουνίου με το ποσό που θα διατεθεί να ανέρχεται σε 40 εκατ. ευρώ. Ετσι, το συνολικό ποσό που θα διατεθεί για το συγκεκριμένο μέτρο στήριξης των νοικοκυριών θα ανέλθει σε 300 εκατ. ευρώ.

Το Power Pass είναι ένα ακόμη όπλο στη μάχη κατά της ακρίβειας, τόνισε νωρίτερα σε δήλωσή του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή την έναρξη πληρωμών από σήμερα ενώ παράλληλα επισημαίνει ότι «είμαστε σε πόλεμο».

Ο κ. Μητσοτάκης ακόμα, υπογράμμισε ότι «διεκπεραιώθηκαν 3 εκατομμύρια αιτήσεις και σχεδόν 2 εκατομμύρια δικαιούχοι εισπράττουν, ήδη, ποσά από 18 έως και 600 ευρώ».

Ανέφερε δε, ότι πρόκειται για ένα ακόμη ανάχωμα απέναντι στην ακρίβεια, το οποίο θα ήθελε να ήταν μεγαλύτερο, ωστόσο τονίζει ότι «πρέπει να ζυγίζεται στο μέτρο της πραγματικότητας και των εθνικών μας αντοχών».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΔΕΗ: Προειδοποίηση για εξαπάτηση καταναλωτών για το Power Pass μέσω phising

gazzetta
gazzetta reader insider insider