Μητσοτάκης προς Young Presidents: Μείωση της γραφειοκρατίας για την προσέλκυση επενδύσεων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μητσοτάκης προς Young Presidents: Μείωση της γραφειοκρατίας για την προσέλκυση επενδύσεων
Η Ελλάδα έχει πλέον αφήσει πίσω της οριστικά τα δύσκολα χρόνια και την επώδυνη δεκαετία της κρίσης, υποστήριξε ο πρωθυπουργός.

Στα μέτρα της κυβέρνησης για την προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σε γεύμα εργασίας στο οποίο συμμετείχαν περισσότεροι από 40 CEOs μέλη του Young Presidents’ Organization (ΥPO) της Nότιας Καλιφόρνιας.

Ο πρωθυπουργός τόνισε τις επενδυτικές δυνατότητες που παρουσιάζει πλέον η ελληνική οικονομία και επεσήμανε πως μολονότι ο τουρισμός εξακολουθεί να είναι η ναυαρχίδα της ελληνικής οικονομίας, ωστόσο οι τομείς που τροφοδοτούν τους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης είναι πλέον πολύ περισσότεροι.

Σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Μητσοτάκης διαβεβαίωσε για την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να διευκολύνει τις επενδύσεις αντιμετωπίζοντας αχρείαστες γραφειοκρατικές διαδικασίες και εμπόδια. Η «ιστορία» μας είναι πλέον μία ιστορία μεταρρύθμισης ανέφερε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι η χώρα έχει πλέον αφήσει πίσω της οριστικά τα δύσκολα χρόνια και την επώδυνη δεκαετία της κρίσης.

Ακόμα, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε, επίσης στο έντονο ενδιαφέρον ξένων εταιριών να επενδύσουν στην Ελλάδα, καθώς, όπως είπε, η χώρα εισέρχεται σε έναν νέο κύκλο, βιώσιμης ανάπτυξης.

Από την πλευρά τους οι CEOs είχαν τη ευκαιρία να ρωτήσουν τον πρωθυπουργό για το πώς αντιμετωπίζει η Ελλάδα την ενεργειακή κρίση, για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και για τα μεταρρυθμιστικά σχέδια της κυβέρνησης.

Σημειώνεται πως ο YPO είναι μία διεθνής επιχειρηματική κοινότητα στην οποία συμμετέχουν κορυφαίοι Διευθύνοντες Σύμβουλοι εταιρειών, ηλικίας έως 50 ετών από όλον τον κόσμο ενώ την οργάνωση της εκδήλωσης είχε η Πρόεδρος και CEO της εταιρείας ECOS, Kelly Vlahakis-Hanks.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Ελλάδα 2021»: Η Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη παρέδωσε στον Κυρ. Μητσοτάκη τον απολογισμό πεπραγμένων

Επικοινωνία Μητσοτάκη - Ζελένσκι: Ικανοποίηση για την πρόταση της ΕΕ να αποδοθεί καθεστώς υποψηφίου στην Ουκρανία

Μητσοτάκης: Ισχυρός ελληνικός τουρισμός σημαίνει ισχυρή εθνική οικονομία

gazzetta
gazzetta reader insider insider