Τι θα κερδίσουν οι καταναλωτές με το νέο πακέτο για βενζίνη και diesel

Πένη Χαλάτση
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τι θα κερδίσουν οι καταναλωτές με το νέο πακέτο για βενζίνη και diesel
Το στοίχημα να διατηρήσει τις τιμές της βενζίνης και του πετρελαίου κίνησης κοντά στα 2 ευρώ έναντι των συνεχών ανατιμήσεων επιδιώκει να κερδίσει η κυβέρνηση.

Το στοίχημα να διατηρήσει τις τιμές της βενζίνης και του πετρελαίου κίνησης κοντά στα 2 ευρώ έναντι των συνεχών ανατιμήσεων επιδιώκει να κερδίσει η κυβέρνηση με το νέο πακέτο μέτρων επιδότησης στα καύσιμα τα οποία τίθενται σε ισχύ από τις αρχές Ιουλίου και θα έχουν όπως και την προηγούμενη φορά τρίμηνη διάρκεια.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την Τρίτη με τις συγκεκριμένες απομειώνονται οι αυξήσεις στη βενζίνη κατά 44 λεπτά του ευρώ, ενώ στόχος για το πετρέλαιο κίνησης είναι να παραμείνει η τιμή πώλησης κάτω από τα 2 ευρώ. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι αν ληφθεί ως παράδειγμα η πιο πρόσφατη μέση πανελλαδική τιμή της απλής αμόλυβδης, η οποία διαμορφώνεται στα 2,424 ευρώ το λίτρο, ο καταναλωτής θα πλήρωνε λίγο κάτω από τα 2 ευρώ το λίτρο για τη βενζίνη ενώ για το diesel κίνησης, η τιμή του οποίου διαμορφώνεται στα 2,113 ευρώ θα πλήρωνε κάτω από 2 ευρώ εφόσον θα εφαρμοστεί η απευθείας επιδότηση στην αντλία ύψους 12 λεπτών το λίτρο.

Με βάση τα στοιχεία της αγοράς σε σύγκριση με πριν από έναν μήνα η μέση πανελλαδική τιμή τόσο της βενζίνης όσο και του πετρελαίου κίνησης έχει αυξηθεί κατά 20 περίπου λεπτά με τη βενζίνη να κινείται σταθερά άνω των 2,2 ευρώ το λίτρο και το πετρέλαιο κίνησης να ξεπερνά πλέον σταθερά τα δύο ευρώ.

Αυτό σημαίνει ότι η απορρόφηση των αυξήσεων κατά 44 λεπτά στη βενζίνη και κατά 12 λεπτά στο diesel κίνησης αναμένεται να πιέσει τις τιμές προς τα κάτω σε μια προσπάθεια να διατηρηθούν σε υποφερτά επίπεδα εν μέσω της καλοκαιρινής περιόδου οπότε και παραδοσιακά παρατηρείται αύξηση των μετακινήσεων.

Τι αλλάζει από 1η Ιουλίου

Με βάσει τις παρεμβάσεις που προωθούνται, από 1η Ιουλίου και έως το τέλος Σεπτεμβρίου θα μπορούν να λάβουν το Fuel Pass 2 δικαιούχοι που θα πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια ενώ για το πετρέλαιο κίνησης η έκπτωση θα είναι καθολική για όλους ανεξαιρέτως τους οδηγούς.

Τα ποσά των επιδοτήσεων και των εκπτώσεων

Οι νέες παρεμβάσεις, οι οποίες θα ισχύουν για το τρίμηνο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου σχεδόν διπλασιάζουν την επιδότηση του Fuel Pass 2 από τα 45 ευρώ στα 80 ευρώ για τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων στην ηπειρωτική Ελλάδα ενώ η επιδότηση για τους ιδιοκτήτες μοτοσικλετών ανέρχεται στα 60 ευρώ από τα 35 ευρώ.

Όσον αφορά στη νησιωτική χώρα, η επιδότηση αυξάνεται από τα 55 ευρώ στα 100 ευρώ για τα αυτοκίνητα και για τις μοτοσικλέτες στα 70 από 40 ευρώ που ισχύει σήμερα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Fuel Pass 2: Αυξάνεται στα 80 ευρώ η επιδότηση στα καύσιμα - Οι ανακοινώσεις Μητσοτάκη

Οικονόμου: Πάνω από 250.000 αιτήσεις στο Power Pass - Επιπλέον 250.000 δικαιούχοι στο νέο Fuel Pass

Fuel Pass Sequel: Μεγαλύτερη επιδότηση σε περισσότερους δικαιούχους μέχρι και τον Σεπτέμβριο

gazzetta
gazzetta reader insider insider