«Άλμα» 30% για την παραγωγή οχημάτων τον Μάιο στην Κίνα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Άλμα» 30% για την παραγωγή οχημάτων τον Μάιο στην Κίνα
Οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην Κίνα τον Μάιο αυξήθηκαν 29,7% από τον Απρίλιο, προσφέροντας σημάδι ανάκαμψης στη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο.

Οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην Κίνα τον Μάιο αυξήθηκαν κατά 29,7% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, στοιχείου που από πολλούς εκλαμβάνεται ως σημάδι ανάκαμψης στη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο, καθώς η παραγωγή ξανάρχισε σταδιακά στη Σανγκάη που επλήγη σημαντικά από τα lockdown, ενώ οι τοπικές κυβερνήσεις πρόσφεραν ενισχυτές μετρητών για να τονώσουν τις αγορές σε ολόκληρη τη χώρα.

Αναλυτικότερα, οι πωλήσεις επιβατικών αυτοκινήτων τον Μάιο αυξήθηκαν σε 1,35 εκατ. από 1,04 εκατ. οχήματα τον Απρίλιο, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη η Ένωση Κατασκευαστών Επιβατικών Αυτοκινήτων.

Σύμφωνα με το MarketWatch, οι πωλήσεις τον Μάιο παρέμειναν μειωμένες κατά 16,9% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, ωστόσο, υποδεικνύοντας ότι ο κλάδος δεν έχει ακόμη ανακάμψει πλήρως από τις επιπτώσεις του παρατεταμένου lockdown Covid-19 στη Σαγκάη. Η παραγωγή αυξήθηκε 6,5% σε σχέση με ένα χρόνο πριν.

Σημειώνεται πως οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην Κίνα μειώθηκαν κατά περισσότερο από 1/3 τον Απρίλιο σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, καταγράφοντας τη χειρότερη πτώση εδώ και περισσότερα από δύο χρόνια, καθώς τα lockdown που εφαρμόστηκαν επί αρκετές εβδομάδες προκάλεσαν το κλείσιμο εργοστασίων, ενώ προκάλεσαν και προβλήματα στις αλυσίδες εφοδιασμού.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Νέα άνοδος πληθωρισμού τον Μάιο στο 11,3%, σε υψηλό 28 ετών - Έκρηξη ακρίβειας σε ενέργεια, τρόφιμα, τουρισμό και μεταφορές

Έλον Μασκ: Ποιος είναι ο Ρώσος μεγιστάνας που στηρίζει την προσφορά εξαγοράς του Twitter;

Volterra: «Έκλεισε» το deal με τη ΔΕΗ Ανανεώσιμες για τις ΑΠΕ – Τι «κρατάει» η εταιρεία

gazzetta
gazzetta reader insider insider