Παγκόσμια Τράπεζα: Επιπλέον 1,5 δισ. δολάρια για ενίσχυση στην Ουκρανία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Παγκόσμια Τράπεζα: Επιπλέον 1,5 δισ. δολάρια για ενίσχυση στην Ουκρανία
Το σύνολο των χρημάτων που έχει δώσει ο οργανισμός στην ευρωπαϊκή χώρα από την αρχή του πολέμου ανέρχεται σε πάνω από 4 δισ. δολάρια.

Το ποσό των 1,49 δισ. δολαρίων για χρηματοδοτική στήριξη στην εμπόλεμη Ουκρανία ενέκρινε το διοικητικό Συμβούλιο της Παγκόσμιας Τράπεζας την Τρίτη.

Πλέον, το σύνολο των χρημάτων που έχει δώσει ο οργανισμός στην ευρωπαϊκή χώρα από την έναρξη της ρωσικής στρατιωτικής εισβολής στις 24 Φεβρουαρίου ανέρχεται σε πάνω από 4 δισ. δολάρια.

Την 8η Μαρτίου, ο διεθνής χρηματοπιστωτικός θεσμός της Ουάσινγκτον ενέκρινε τη χορήγηση χρηματοδότησης τριών δισεκ. δολαρίων και την άμεση εκταμίευση 489 εκατ. δολαρίων.

Έχουν εκταμιευθεί ως αυτό το στάδιο ποσό σχεδόν 2 δισ. δολαρίων, διευκρίνισε η Παγκόσμια Τράπεζα στο δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε.

Πρόσθεσε ότι η νέα χρηματοδότηση έχει τριτεγγυήτριες χώρες τη Βρετανία, την Ολλανδία, τη Λιθουανία και τη Λετονία. Δεν ξεκαθάρισε αν πρόκειται για δωρεά ή δανεισμό.

Ανέφερε πάντως ότι σκοπός της χορήγησης είναι να ωφεληθούν «οι απλοί πολίτες» και ότι η χρηματοδότηση θα κατευθυνθεί σε τομείς όπως «η ύδρευση, η αποχέτευση, η θέρμανση, η ηλεκτροδότηση, η ενεργειακή αποδοτικότητα, το οδικό δίκτυο, η κοινωνική προστασία, η παιδεία και η υγεία».

Η διατήρηση των ουκρανικών κυβερνητικών θεσμών σε λειτουργία θα αποτελέσει «το θεμέλιο της ανάκαμψης και της ανοικοδόμησης».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ουκρανία: Ο Ζελένσκι διαψεύδει πως οι Ρώσοι προελαύνουν στο Ντονμπάς - Νεκροί από βομβαρδισμούς στο Χάρκοβο

Παγκόσμια Τράπεζα: «Ψαλίδι» στην παγκόσμια οικονομία λόγω του πολέμου - Ύφεση 45% στην Ουκρανία

gazzetta
gazzetta reader insider insider