Η Κίνα συζητά με τη Ρωσία την αγορά πετρελαίου για τα στρατηγικά της αποθέματα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Κίνα συζητά με τη Ρωσία την αγορά πετρελαίου για τα στρατηγικά της αποθέματα
Η Κίνα σκοπεύει να αναπληρώσει τα στρατηγικά της αποθέματα αργού με φθηνό ρωσικό πετρέλαιο, σε ένα σημάδι ότι το Πεκίνο ενισχύει τους ενεργειακούς δεσμούς του με τη Μόσχα την ώρα που η Ευρώπη προσπαθεί να διακόψει τις εισαγωγές εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία.

Η Κίνα σκοπεύει να αναπληρώσει τα στρατηγικά της αποθέματα αργού με φθηνό ρωσικό πετρέλαιο, σε ένα σημάδι ότι το Πεκίνο ενισχύει τους ενεργειακούς δεσμούς του με τη Μόσχα την ώρα που η Ευρώπη προσπαθεί να διακόψει τις εισαγωγές εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με το Bloomberg, το Πεκίνο βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Μόσχα για να αγοράσει πρόσθετες προμήθειες, σύμφωνα με ανώνυμες πηγές που γνωρίζουν το σχέδιο και ζήτησαν να μην κατονομαστούν. Το αργό θα χρησιμοποιηθεί για την πλήρωση των στρατηγικών αποθεμάτων πετρελαίου της Κίνας και οι συνομιλίες διεξάγονται σε κυβερνητικό επίπεδο με μικρή άμεση ανάμειξη των πετρελαϊκών επιχειρήσεων.

Η τιμή του πετρελαίου έχει κάνει ράλι φέτος μετά την εισβολή της Ρωσίας στη γειτονική Ουκρανία, αλλά η τιμή του αργού της ίδιας της Ρωσίας έχει υποχωρήσει καθώς οι αγοραστές κάνουν ένα βήμα πίσω για να αποφύγουν να βλάψουν τη φήμη τους ή να επηρεαστούν από οικονομικές κυρώσεις. Αυτό δίνει την ευκαιρία στην Κίνα να αναπληρώσει φτηνά τα τεράστια στρατηγικά της αποθέματα, τα οποία συνήθως αξιοποιούνται σε περιόδους έκτακτης ανάγκης ή ξαφνικών διαταραχών.

Τα υπουργεία Εξωτερικών τόσο της Κίνας όσο και της Ρωσίας δεν ανταποκρίθηκαν αμέσως στο αίτημα για σχολιασμό.

Λεπτομέρειες σχετικά με τους όγκους ή τους όρους μιας πιθανής συμφωνίας δεν έχουν αποφασιστεί ακόμη και δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι θα συναφθεί συμφωνία, ανέφερε η μια πηγή.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider