Ομόλογα: Το γερμανικό 10ετές κοντά σε υψηλό 7 ετών, πάνω από το 1%

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ομόλογα: Το γερμανικό 10ετές κοντά σε υψηλό 7 ετών, πάνω από το 1%
Η πρώτη φορά που ξεπερνά το ορόσημο του 1% από τις 4 Ιουνίου του 2015.

Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων ετών βρέθηκε την Τρίτη η απόδοση στο επιτόκιο του κρατικού 10ετούς ομολόγου της Γερμανίας, εν μέσω της αναμονής για τις αποφάσεις των ισχυρών κεντρικών τραπεζών και καθώς οι πληθωριστικές πιέσεις εντείνονται στις μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου.

Σύμφωνα με το MarketWatch, η απόδοση του 10ετούς γερμανικού ομολόγου έφτασε το πρωί της Τρίτης (ώρα Ελλάδας) στο 1,002%. Είναι η πρώτη φορά που ξεπερνά το ορόσημο του 1% από τις 4 Ιουνίου του 2015.

Στο επίκεντρο της προσοχής για την πορεία των ομολόγων είναι η διήμερη συνεδρίαση της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) που ξεκινά σήμερα και ολοκληρώνεται την Τετάρτη, με τις αγορές να αναμένουν αύξηση των βασικών επιτοκίων της τράπεζας κατά 50 μονάδες.

Σημειώνεται πως εντός ολίγου θα ανακοινωθούν τα στοιχεία για τον δείκτη τιμών παραγωγού στην Ευρωζώνη κατά τον Μάρτιο από την Eurostat.

Περαιτέρω άνοδος των πληθωριστικών πιέσεων θα αυξήσει την πίεση στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για αύξηση των βασικών επιτοκίων της προκειμένου να περιορίσει την άνοδο του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη, που βρέθηκε στο 7,5% για τον Απρίλιο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μπάφετ: Οι επενδύσεις είναι ένα απλό παιχνίδι - Ακόμη και μια μαϊμού θα έκανε τη δουλειά των οικονομικών συμβούλων

Γερμανία: Σε προ πανδημίας επίπεδα τα ποσοστά απασχόλησης - Στο 5% η ανεργία

gazzetta
gazzetta reader insider insider