Ουγγαρία και Σλοβακία «σπάνε» το ευρωπαϊκό εμπάργκο στη ρωσική ενέργεια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ουγγαρία και Σλοβακία «σπάνε» το ευρωπαϊκό εμπάργκο στη ρωσική ενέργεια
Την ώρα που συνεχίζονται οι επαφές στην Κομισιόν για τον τρόπο και τον χρόνο επιβολής του μπλόκου στη ρωσική ενέργεια, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Κατά ενός ενδεχόμενου εμπάργκο εισαγωγών πετρελαίου και φυσικού αερίου από τη Ρωσία στην Ευρωπαϊκή Ένωση τάσσονται δύο κράτη-μέλη της ΕΕ, την ώρα που συνεχίζονται οι επαφές στην Κομισιόν για τον τρόπο και τον χρόνο επιβολής του μπλόκου στη ρωσική ενέργεια, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας, Πέτερ Σιτζάρτο, ανέφερε πως η χώρα του δεν θα καταστήσει ανέφικτες τις εισαγωγές φυσικού αερίου και πετρελαίου από τη Ρωσία.

Το ρωσικό πετρέλαιο αποτελεί το 65% της ποσότητας που καταναλώνει η Ουγγαρία και δεν έχουμε εναλλακτική πηγή εφοδιασμού, σημείωσε ο Ούγγρους ΥΠΕΞ μιλώντας από το Καζακστάν.

Ακόμα, ανώτατη πηγή από το υπουργείο Οικονομικών της Σλοβακίας δήλωσε στο Reuters πως εάν υπάρξει συμφωνία της ΕΕ για εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο, στο πλαίσιο του 6ου πακέτου των κυρώσεων κατά της Ρωσίας, τότε η Σλοβακία θα ζητήσει να εξαιρεθεί από αυτό».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ανοδικά οι ευρωαγορές, αναμένοντας τις κινήσεις των μεγάλων κεντρικών τραπεζών

Ενδεχόμενο «πιθανής» εξαίρεσης σε Ουγγαρία και Σλοβακία από ένα ευρωπαϊκό εμπάργκο αγοράς ρωσικού πετρελαίου

Η ΕΕ ετοιμάζει τον αποκλεισμό επιπλέον ρωσικών τραπεζών από το SWIFT