Εντείνεται ο ανταγωνισμός στα διαδικτυακά παίγνια – Άλλοι δύο «παίκτες» εισέρχονται στην αγορά

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εντείνεται ο ανταγωνισμός στα διαδικτυακά παίγνια – Άλλοι δύο «παίκτες» εισέρχονται στην αγορά
Δυο νέες αιτήσεις για την χορήγηση αδειών για διαδικτυακά παίγνια έχουν κατατεθεί και επεξεργάζονται από την Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων και σύντομα αναμένεται να λάβουν άδεια σε μία αγορά που ξεκίνησε να μπαίνει σε τάξη από το καλοκαίρι του 2021.

Δυο νέες αιτήσεις για την χορήγηση αδειών για διαδικτυακά παίγνια έχουν κατατεθεί και επεξεργάζονται από την Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων και σύντομα αναμένεται να λάβουν άδεια σε μία αγορά που ξεκίνησε να μπαίνει σε τάξη από το καλοκαίρι του 2021.

Οι δύο νέες εταιρείες έχουν καταθέσει όλα τα απαραίτητα έγγραφα και ήδη έχουν ελεγχθεί οι εγγυητικές επιστολές τους οπότε σύντομα αναμένεται να μπουν στην νόμιμη αγορά προσφέροντας υπηρεσίες στον διαδικτυακό τζόγο.

Πρόκειται για τις εταιρείες:

1. BROBET LIMITED (αίτηση για άδεια τύπου 1 και 2)

2. ELLADIX LIMITED (αίτηση για άδεια τύπου 1 και 2)

Τα τυχερά παίγνια που διεξάγονται μέσω του διαδικτύου (remote gambling) αποτέλεσαν κατά την τελευταία δεκαετία έναν από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους τομείς της αγοράς παιγνίων τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η Επιτροπή από τον Αύγουστο του 2021 συνεχίζει να δέχεται αιτήσεις από εταιρείες που επιθυμούν να αδειοδοτηθούν και προχωρά σε ελέγχους προκειμένου να δώσει τις απαραίτητες άδειες και να περιορίσει τον παράνομο τζόγο. Στο πλαίσιο αυτό εκτός από της αδειοδοτήσεις η ΕΕΕΠ προχωρά σε σειρά αλλαγών όπως την αύξηση ανά ποντάρισμα αλλά και στη μείωση του χρονικού διαστήματος ανά ποντάρισμα ενώ έχει δρομολογήσει και άλλες παρεμβάσεις με on line 24ωρη παρακολούθηση για την προστασία των παικτών.

Έτσι η αγορά διαδικτυακών παιγνίων έχει γίνει πόλος έλξης πολλών εταιρειών καθώς έχει αναδειχθεί σε «δυνατό χαρτί» για την αγορά τυχερών παιγνίων με βάση τον απολογισμό του 2021 της Επιτροπής Ελέγχου και Εποπτείας Παιγνίων. Ειδικότερα τα παίγνια που διεξάγονται στο Διαδίκτυο (remote gambling) καταλαμβάνουν μερίδιο 77,55% του συνολικού ΤGR (κύκλος εργασιών) ενώ αυτά που διεξάγονται επίγεια (land based) καταλαμβάνουν μερίδιο 22,45%.

Ειδικότερα τον Αύγουστο του 2020 υπεγράφη η υπ’ αριθ. 79835 ΕΞ 2020 απόφαση του Υπουργού Οικονομικών Β’ 3265) «Θέσπιση Κανονισμού Παιγνίων για τη Διοργάνωση και Διεξαγωγή Τυχερών Παιγνίων μέσω Διαδικτύου». Με την απόφαση αυτή, ρυθμίστηκαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα, τα θέματα χορήγησης αδειών διεξαγωγής τυχερών παιγνίων μέσω διαδικτύου.

Το 2021, χορηγήθηκαν από την Ε.Ε.Ε.Π., για πρώτη φορά στην ελληνική επικράτεια, άδειες διεξαγωγής Τύπου 1 για διεξαγωγή Διαδικτυακού Στοιχήματος σε δεκατέσσερις (14) εταιρείες και άδειες διεξαγωγής Τύπου 2 για διεξαγωγή Λοιπών Διαδικτυακών Παιγνίων σε δεκαπέντε (15) εταιρείες,

Προς το παρόν άδεια έχουν λάβει οι εξής:

1. BETMED LIMITED 1 &2

2. PLUMO LIMITED 1 & 2

3. LUCKY STREAM LIMITED 1 & 2

4. ΟΠΑΠ Α.Ε. 1 & 2

5. STOIXIMAN LIMITED 1 & 2

6. N1 GREECE LIMITED 2

7. SPORTING ODDS LIMITED 1 & 2

8. BWIN.GR LIMITED 1 & 2

9. VISTABET LIMITED 1 & 2

10. INTERWETTEN GAMING LIMITED 1 & 2

11. WM INTERACTIVE LIMITED 1 & 2

12. GAMART LIMITED 1 & 2

13. NETBET ENTERPRISES LTD 1 & 2

14. B2B GAMING SERVICES (MALTA) LIMITED 1 & 2

15. DIAMOND LINK LIMITED 1 & 2

Η άδεια της εταιρείας N1 GREECE LIMITED, χορηγήθηκε στις 4 Ιουνίου 2021 και η έναρξη διεξαγωγής των παιγνίων υπό την ισχύ της άδειας αυτής εγκρίθηκε την 15η Μαρτίου 2022.

Η άδεια της εταιρείας DIAMOND LINK LIMITED, χορηγήθηκε στις 5 Ιουλίου 2021 και η έναρξη διεξαγωγής των παιγνίων υπό την ισχύ της άδειας αυτής εγκρίθηκε στις 4 Ιανουαρίου 2022.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΕΕΕΠ: Έρχεται νέα 24ωρη υπηρεσία ελέγχου στα τυχερά παίγνια

gazzetta
gazzetta reader insider insider