Σε αύξηση των επιτοκίων τον Ιούλιο και τον Σεπτέμβριο από την ΕΚΤ ποντάρουν οι αγορές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε αύξηση των επιτοκίων τον Ιούλιο και τον Σεπτέμβριο από την ΕΚΤ ποντάρουν οι αγορές
Οι trades στοιχηματίζουν πλέον ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα προχωρήσει σε μια πρώτη αύξηση των επιτοκίων άμεσα.

Οι trades στοιχηματίζουν πλέον ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα προχωρήσει σε μια πρώτη αύξηση των επιτοκίων άμεσα ώστε να περιορίσει τον πληθωρισμό που συνεχίζει την ανιούσα.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με το Bloomberg, οι αγορές χρήματος τιμολογούν μια αύξηση κατά 25 μονάδες βάσης τόσο τον Ιούλιο όσο και τον Σεπτέμβριο, αρκετή για να μηδενίσει το επιτόκιο αποδοχής καταθέσεων της ΕΚΤ. Τα «στοιχήματα» και οι προσδοκίες για την πρώτη αύξηση που θα προκύψει μετά από μια δεκαετία, ενισχύθηκαν αφού ορισμένα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου δήλωσαν πρόσφατα ότι μια αύξηση από τα αρνητικά επίπεδα ρεκόρ (-0,5%) θα μπορούσε να επέλθει στις αρχές του τρίτου τριμήνου, μόλις ολοκληρωθούν οι αγορές περιουσιακών στοιχείων.

«Δεδομένων των επιθετικών σχολίων από την ΕΚΤ αυτή την εβδομάδα, θα πρέπει να αρχίσουμε να θεωρούμε τον Ιούλιο ως μια πολύ ρεαλιστική επιλογή», ​​δήλωσε ο Piet Christiansen, επικεφαλής στρατηγικής στη Danske Bank.

Οι ανησυχίες των υπευθύνων χάραξης πολιτικής αντικατοπτρίζουν τους αυξανόμενους φόβους ότι ο πληθωρισμός - που βρίσκεται ήδη σε επίπεδα ρεκόρ σχεδόν στο τετραπλάσιο του στόχου του 2% - κινδυνεύει να ξεφύγει από τον έλεγχο, παρά την επιδείνωση των αναπτυξιακών προοπτικών. Οι traders στοιχηματίζουν σε τρεις συνολικά αυξήσεις μέχρι το τέλος του έτους, απέχοντας πολύ από τις αρχικές εκτιμήσεις που έκαναν, όταν δεν αναμενόταν ούτε μια αύξηση για φέτος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Λαγκάρντ: Περαιτέρω μείωση στις προοπτικές ανάπτυξης μπορεί να κάνει η ΕΚΤ

gazzetta
gazzetta reader insider insider