Έβανς (Fed): Στο 2,5% τα επιτόκια ως τα τέλη του 2022 - Μικρός ο κίνδυνος ύφεσης

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έβανς (Fed): Στο 2,5% τα επιτόκια ως τα τέλη του 2022 - Μικρός ο κίνδυνος ύφεσης
Τη θέση πως η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) θα έπρεπε να προχωρήσει σε αύξηση των βασικών της επιτοκίων μεταξύ 2,25% και 2,5% μέχρι το τέλος του έτους εξέφρασε ο επικεφαλής της Federal Reserve του Σικάγο, Τσαρλς Έβανς.

Τη θέση πως η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) θα έπρεπε να προχωρήσει σε αύξηση των βασικών της επιτοκίων μεταξύ 2,25% και 2,5% μέχρι το τέλος του έτους εξέφρασε ο επικεφαλής της Federal Reserve του Σικάγο, Τσαρλς Έβανς.

Αναλυτικότερα, ο Έβανς - ο οποίος δεν διατηρεί δικαίωμα ψήφου στην επιτροπή καθορισμού των επιτοκίων της τράπεζας για το τρέχον έτος- ανέφερε πως η αύξηση των επιτοκίων θα πρέπει να έχει φτάσει ως το 2,5% μέχρι τον Δεκέμβριο με στόχο τον περιορισμό του πληθωρισμού, ο οποίος τον Μάρτιο διαμορφώθηκε σε επίπεδα ρεκόρ για την ισχυρότερη οικονομία στον πλανήτη.

«Αν φτάσουμε στα επιτόκια από 2,25% έως 2,5% μέχρι τον Δεκέμβριο, θα μπορούμε να επικεντρωθούμε στην μείωση του πληθωρισμού», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Έβανς σε ομιλία του στο Economic Club της Νέας Υόρκης, τονίζοντας πως η Ομοσπονδιακή Τράπεζα θεωρεί «ουδέτερο» για την οικονομία ένα τέτοιο επίπεδο.

Παράλληλα, ο Έβανς υπογράμμισε πως στην «φαρέτρα» της Fed βρίσκεται και μία αύξηση του βασικού της επιτοκίου στο 3%, κάτι που σημαίνει πως στις επόμενες συνεδριάσεις της η Επιτροπή Νομισματικής Πολιτικής της Fed θα μπορούσαμε να δούμε διαδοχικές αυξήσεις ακόμα και κατά 0,5%.

Σύμφωνα με το MarketWatch, η θέση του επικεφαλής της Federal Reserve του Σικάγο έρχεται την στιγμή, που μία σειρά ανώτερων αξιωματούχων της Fed τονίζουν την αναγκαιότητα άμεσης αύξησης των επιτοκίων με στόχο τον περιορισμό του πληθωρισμού σε διαχειρίσιμα επίπεδα.

Υπενθυμίζεται, τέλος, πως νωρίτερα σήμερα ο πρόεδρος της Fed St. Louis, Τζέιμς Μπούλαρντ δήλωσε πως πληθωρισμός στις ΗΠΑ είναι «πολύ υψηλός», επαναλαμβάνοντας την άποψή του για αύξηση των επιτοκίων στο 3,5% μέχρι το τέλος του έτους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Σήμα» από Μπούλαρντ: Να φτάσουν στο 3,5% τα επιτόκια μέχρι το τέλος του έτους

Μπρέιναρντ: Η Fed θα κινηθεί «ταχύτατα» προς την αύξηση των επιτοκίων

gazzetta
gazzetta reader insider insider