Διατροφική κρίση: Οι τιμές του καλαμποκιού κοντά στο υψηλότερο σημείο από την αρχή του πολέμου

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Διατροφική κρίση: Οι τιμές του καλαμποκιού κοντά στο υψηλότερο σημείο από την αρχή του πολέμου
Η ένωση σιτοπαραγωγών της Ουκρανίας ανακοίνωσε πως αναμένει μείωση της παραγωγής κατά 39% σε ετήσιο επίπεδο.

Πλώρη για το μεγαλύτερο σερί ανόδου από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος στην Ουκρανία έχουν θέσει στην αρχή της εβδομάδας τα συμβόλαια του καλαμποκιού που εμπορεύονται στο χρηματιστήριο του Σικάγο, εν μέσω των προβληματισμών για τη διατροφική κρίση που προκαλεί η σύρραξη στην Ανατολική Ευρώπη.

Σύμφωνα με το Bloomberg, τα συμβόλαια του καλαμποκιού κέρδιζαν 0,9% νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας (ώρα Ελλάδας), φτάνοντας κοντά στην υψηλότερη τιμή από το 2012.

Η άνοδος αποδίδεται στην ανησυχία για την πορεία της παραγωγής καλαμποκιού και σιταριού στην Ουκρανία και στη Ρωσία, λόγω του πολέμου που έχει ξεκινήσει από τις 24 Φεβρουάριου, με τα συμβόλαια του καλαμποκιού στην αγορά του Σικάγο να αναμένεται να καταγράψουν το μεγαλύτερο ανοδικό σερί τους από την αρχή της ρωσικής εισβολής.

Η ένωση σιτοπαραγωγών της Ουκρανίας ανακοίνωσε πως αναμένει μείωση της παραγωγής κατά 39% σε ετήσιο επίπεδο, με τη σοδειά να αναμένεται να είναι 18,2 τόνοι λιγότεροι από πέρσι, λόγω της κρίσης του πολέμου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Τεκτονικές αλλαγές στην αγορά εργασίας: Ποια επαγγέλματα καταργεί «αθόρυβα» η Τεχνητή Νοημοσύνη

Σε εκκρεμότητα το αγροτικό - Πράσινες και γαλάζιες κουμπαριές - Στου Καραβίτη με Πιερρ

Απάτες με επιστροφές ΦΠΑ ερευνούν οι «ράμπο» της ΑΑΔΕ - Χάθηκαν 73,5 δισ. ευρώ την τελευταία 15ετία

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider