Maersk: Νέα αύξηση του κόστους μεταφορών από το lockdown στη Σαγκάη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Maersk: Νέα αύξηση του κόστους μεταφορών από το lockdown στη Σαγκάη
Οι οδικές μεταφορές από και προς τη Σαγκάη θα επηρεαστούν αρνητικά κατά 30% από το lockdown, σύμφωνα με την εταιρεία.

Περαιτέρω αύξηση του παγκόσμιου κόστους μεταφορών λόγω του lockdown για τον περιορισμό της αναζωπύρωσης του κορονοϊού στη Σαγκάη της Κίνας αναμένει η Maersk.

Σύμφωνα με την εκτίμηση του δεύτερου μεγαλύτερου μεταφορέα εμπορευμάτων δια θαλάσσης στον κόσμο, τα μέτρα των κινεζικών αρχών θα επηρεάζουν τη μεταφορά και διακομιδή των προϊόντων στη Σαγκάη, που είναι ένα από τους μεγαλύτερους λιμένες παγκοσμίως. «Οι οδικές μεταφορές από και προς τη Σαγκάη θα επηρεαστούν αρνητικά κατά 30% από το lockdown που έχουν ανακοινώσει οι κινεζικές αρχές έως τις 5 Απριλίου» σημειώνει η εταιρεία σε memo προς τους πελάτες της.

Παράλληλα, οι αποθήκες θα παραμείνουν κλειστές μέχρι την Παρασκευή λόγω του lockdown και αυτό θα «οδηγήσει σε καθυστερήσεις τις παραδόσεις προϊόντων και σε ενδεχόμενη αύξηση του κόστους μεταφοράς» όπως αναφέρει η Maersk.

Η Σαγκάη, που πέρα από το λιμάνι της θεωρείται και σημαντικός κόμβος αεροπορικών μεταφορών, μπήκε σε lockdown από τη Δευτέρα το οποίο θα συνεχιστεί σε δύο φάσεις και θα είναι το πιο εκτεταμένο που έχει επιβάλει η Κίνα από τότε που τέθηκε σε καραντίνα η πόλη Γουχάν, το μέρος δηλαδή όπου εντοπίστηκε για πρώτη φορά ο ιός στα τέλη του 2019.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κίνα: Κατεβάζει «ρολά» το gigafactory της Tesla στη Σαγκάη λόγω του νέου lockdown

gazzetta
gazzetta reader insider insider