Η Αυστρία δίνει 2 δισ. ευρώ για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Αυστρία δίνει 2 δισ. ευρώ για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης
Τα μέτρα περιλαμβάνουν την επιδότηση στους πολίτες και τη μείωση χρεώσεων στους λογαριασμούς φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας.

Το ποσό των 2 δισ. ευρώ θα διαθέσει η κυβέρνηση της Αυστρίας για την αντιμετώπιση της αύξησης των ενεργειακών τιμών, εν μέσω της κρίσης που προκαλεί στον κλάδο της ενέργειας στην Ευρώπη ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, τα μέτρα περιλαμβάνουν την επιδότηση στους πολίτες και τη μείωση χρεώσεων στους λογαριασμούς φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας.

Σύμφωνα με το αυστριακό ΥΠΟΙΚ, μια οικογένεια που «γράφει» 50 χλμ με το αμάξι θα ενισχυθεί με 900 ευρώ έως τα μέσα του 2023, μια ξενοδοχειακή επιχείρηση με 50 εργαζομένους θα δει επιδότηση 20.000 ευρώ και μια μεγάλη βιομηχανία θα δει οικονομική στήριξη 3 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με το Reuters, τα νέα μέτρα συμπληρώνουν ένα πακέτο ανακούφισης του πληθωρισμού από τον Ιανουάριο ύψους 1,7 δισ. ευρώ, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Μάγκνους Μπρούνερ σε συνέντευξη Τύπου, προσθέτοντας ότι η Αυστρία παρείχε φέτος 10 φορές περισσότερη βοήθεια για το κόστος ζωής ανά κάτοικο από ό,τι η γειτονική Γερμανία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γάλλος ΥΠΟΙΚ: Το σοκ των τιμών των ενέργειας θα διαρκέσει λίγους μήνες

gazzetta
gazzetta reader insider insider