Ρωσία: Σταθερά στο 20% τα επιτόκια της κεντρικής τράπεζας - Μεγάλη η αβεβαιότητα λόγω του πολέμου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ρωσία: Σταθερά στο 20% τα επιτόκια της κεντρικής τράπεζας - Μεγάλη η αβεβαιότητα λόγω του πολέμου
Η οικονομία της χώρας περνά μια δομική αλλαγή, σύμφωνα με την κεντρική τράπεζα.

Η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας αποφάσισε να διατηρήσει το βασικό επιτόκιο της στο 20%, όπως ανακοινώθηκε μετά από συνεδρίαση της νομισματικής της επιτροπής και εν μέσω των πρωτοφανών οικονομικών κυρώσεων στη χώρα λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Η τράπεζα αναφέρει πως οικονομία της χώρας περνά μια «δομική και διαρθρωτική αλλαγή» λόγω των εξελίξεων του τελευταίου διαστήματος.

«Η ρωσική οικονομία εισέρχεται στη φάση μιας μεγάλης κλίμακας διαρθρωτικής μεταμόρφωσης, η οποία θα συνοδεύεται από μια προσωρινή αλλά αναπόφευκτη περίοδο αυξημένου πληθωρισμού» σημειώνει η τράπεζα, προσθέτοντας πως οικονομία της Ρωσίας θα συρρικνωθεί στα επόμενα τρίμηνα.

Η συνέντευξη Τύπου της επικεφαλής της τράπεζας, Ελβίρα Ναμπιούλινα, μετατέθηκε κατά 2 ώρες και πλέον είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 14:00 της Παρασκευής (ώρα Ελλάδας).

Υπενθυμίζεται πως η κεντρική τράπεζα αύξησε τα επιτόκια από το 9,5% στο 20% στις 28 Φεβρουαρίου, καθώς το ρούβλι κατέρρευσε σε ιστορικά χαμηλά και εν μέσω των κλυδωνισμών που άρχισε να δέχεται το σύνολο της ρωσικής οικονομίας λόγω του πολέμου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ρωσία: Ο Πούτιν εγκρίνει δεύτερη θητεία για την επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας

gazzetta
gazzetta reader insider insider