Ρωσία: Ο Πούτιν εγκρίνει δεύτερη θητεία για την επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ρωσία: Ο Πούτιν εγκρίνει δεύτερη θητεία για την επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας
Η Ελβίρα Ναμπιούλινα βρίσκεται στην ηγεσία της κεντρικής τράπεζας από το 2013.

Το πράσινο φως για την ανανέωση της θητείας της επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Ρωσίας, Ελβίρα Ναμπιούλινα, έδωσε ο πρόεδρος της χώρας, Βλαντίμιρ Πούτιν.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ρωσικής Βουλής (Δούμα), η εισήγηση του πρόεδρου θα συζητηθεί στην αρμόδια επιτροπή του κοινοβούλιού την Δευτέρα 21 Μαρτίου.

Η Ναμπιούλινα βρίσκεται στην ηγεσία της κεντρικής τράπεζας από το 2013, έχοντας αντιμετωπίσει σημαντικές κρίσεις και θεωρείται ως υπέρμαχος την καταπολέμησης του πληθωρισμού.

Από τις 24 Φεβρουαρίου και την αρχή του πολέμου στην Ουκρανία που επέφερε τις οικονομικές κυρώσεις των χωρών της Δύσης, η Ναμπιούλινα έχει υπερθεματίσει την ανάγκη προστασίας της ρωσικής οικονομίας έναντι των κυρώσεων.

Σημειώνεται πως αργότερα μέσα στην Παρασκευή συνέρχεται η νομισματική επιτροπή της ρωσικής κεντρικής τράπεζας για να εξετάσει τις επόμενες κινήσεις εν μέσω του πολέμου και των κυρώσεων.

Η κεντρική τράπεζα αύξησε τα επιτόκια από το 9,5% στο 20% στις 28 Φεβρουαρίου, καθώς το ρούβλι κατέρρευσε σε ιστορικά χαμηλά και εν μέσω των κλυδωνισμών που άρχισε να δέχεται το σύνολο της ρωσικής οικονομίας λόγω του πολέμου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Ρωσία αποπλήρωσε μία πρώτη δόση τόκων ομολόγων - Kατέβαλε 117 εκατ. δολάρια μέσω «ξένης τράπεζας»

ΔΝΤ, ΕΤΑΑ και Παγκόσμια Τράπεζα δεσμεύονται να συνεργαστούν για τη στήριξη της Ουκρανίας

gazzetta
gazzetta reader insider insider