Συνεχίζονται οι κυρώσεις: Κόβεται η πρόσβαση της Ρωσίας στην Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συνεχίζονται οι κυρώσεις: Κόβεται η πρόσβαση της Ρωσίας στην Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών
Η Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών (BIS), γνωστή και ως Κεντρική Τράπεζα των κεντρικών τραπεζών, απέκλεισε τη Ρωσία από τη χρήση των υπηρεσιών της μετά τις κυρώσεις της Δύσης.

Η Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών (BIS), γνωστή και ως «Κεντρική Τράπεζα των κεντρικών τραπεζών», απέκλεισε τη Ρωσία από τη χρήση των υπηρεσιών της μετά τις κυρώσεις της Δύσης.

Η κίνηση θα εμποδίσει την Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας να έχει πρόσβαση στις τραπεζικές υπηρεσίες της BIS που εδρεύει στη Βασιλεία της Ελβετίας. Μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, οι ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Ένωση μπλόκαραν την πρόσβαση της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας στο περίπου 40% των αποθεματικών της, ύψους 630 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Τα συναλλαγματικά αποθέματα από τη φύση τους διατηρούνται στο εξωτερικό, συχνά σε κρατικά ομόλογα άλλων κρατών καθώς και σε λογαριασμούς σε εμπορικές τράπεζες και κεντρικές τράπεζες άλλων χωρών. Οι ΗΠΑ και οι ευρωπαϊκές χώρες επέβαλαν σαρωτικές κυρώσεις στη Ρωσία ως απάντηση στην εισβολή της στην Ουκρανία. Αυτοί οι περιορισμοί εμποδίζουν την κεντρική τράπεζα της Ρωσίας να πραγματοποιεί συναλλαγές με τράπεζες αυτών των χωρών, αφαιρώντας την ικανότητά της να προμηθεύεται δολάρια και ευρώ μέσω της πώλησης των αποθεματικών της.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider