Τιμ Κουκ: Δεχόμαστε πίεση από τον πληθωρισμό, όπως ολόκληρη η αγορά

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τιμ Κουκ: Δεχόμαστε πίεση από τον πληθωρισμό, όπως ολόκληρη η αγορά
Η Apple βρίσκεται αντιμέτωπη με τις επιπτώσεις της αύξησης του πληθωρισμού, όπως άλλωστε συμβαίνει και σε ολόκληρη την αγορά.

Στο γεγονός πως η Apple βρίσκεται αντιμέτωπος με τις επιπτώσεις της αύξησης του πληθωρισμού, όπως άλλωστε συμβαίνει και σε ολόκληρη την αγορά στάθηκε ο CEO του αμερικανικού τεχνολογικού κολοσσού, Τιμ Κουκ, σχολιάζοντας τις επιδόσεις της εταιρείας κατά το δ' τρίμηνο.

«Καταβάλουμε προσπάθειες να τιμολογήσουμε τα προϊόντα μας ανάλογα με το κόστος τους, ωστόσο ο πληθωρισμός είναι εμφανής», τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, μιλώντας στο δίκτυο CNBC.

«Και νομίζω πως δεν είμαστε μόνοι μας σε αυτό. Όλοι βρίσκονται αντιμέτωποι με τις πληθωριστικές πιέσεις», συμπλήρωσε ο Κουκ λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση της εταιρείας για πωλήσεις ρεκόρ ύψους 123,9 δισ. δολαρίων στο τελευταίο τρίμηνο του 2021.

«Το κόστος των logistics είναι πολύ αυξημένο, ιδιαίτερα σε ό,τι έχει να κάνει με την μεταφορά των προϊόντων», ανέφερε ο επικεφαλής της Apple, ενώ στη συνέχεια, ο Κουκ εξέφρασε την ελπίδα του πως η αύξηση του πληθωρισμού θα είναι ένα παροδικό φαινόμενο, ωστόσο τόνισε πως είναι εμφανές ότι η κατάσταση στην παγκόσμια οικονομία είναι πλέον αρκετά διαφορετική.

Υπενθυμίζεται, πως η Apple το βράδυ της Πέμπτης ανακοίνωσε πως τα έσοδά της στο δ' τρίμηνο ανήλθαν σε 123,9 δισ. δολάρια, με τα αποτελέσματα του αμερικανικού τεχνολογικού κολοσσού να ξεπερνούν τις εκτιμήσεις των αναλυτών παρά τα προβλήματα που καταγράφονται στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πάουελ: Να μην παγιωθεί ο αυξημένος πληθωρισμός - Υπάρχει περιθώριο αύξησης των επιτοκίων

Η Apple στην πρώτη θέση πωλήσεων smartphone στην Κίνα μετά από 6 χρόνια

gazzetta
gazzetta reader insider insider