Αυξημένα 11% τα έσοδα της Apple - Σχεδόν στα 124 δισ. δολάρια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αυξημένα 11% τα έσοδα της Apple - Σχεδόν στα 124 δισ. δολάρια
Οι πωλήσεις των προϊόντων της εταιρείας ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών σχεδόν σε κάθε κατηγορία, με εξαίρεση τα iPads. 

Σε 123,9 δισ. δολάρια ανήλθαν τα έσοδα της Apple για το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 25 Δεκεμβρίου, με τα αποτελέσματα του αμερικανικού τεχνολογικού κολοσσού να ξεπερνούν τις εκτιμήσεις των αναλυτών παρά τα προβλήματα που καταγράφονται στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα.

Σύμφωνα με το CNBC, οι ανακοινώσεις της Apple για τις πωλήσεις των προϊόντων της ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών σχεδόν σε κάθε κατηγορία, με εξαίρεση τις πωλήσεις των iPads.

Τα κέρδη ανά μετοχή της Apple έφτασαν τα 2,10 δολάρια, αυξημένα κατά 25% σε σχέση με το περσινό τρίμηνο και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Refinitiv ανέμεναν κέρδη στα 1,89 δολάρια ανά μετοχή.

συνολικά έσοδα από πωλήσεις έφτασαν τα 123,9 δισ. δολάρια, αυξημένα 11% σε σχέση με το περσινό τρίμηνο έναντι εκτίμησης των αναλυτών για έσοδα 118,66 δισ. δολαρίων.

Τα 123,9 δισ. δολάρια αποτελούν ιστορικό υψηλό για τις πωλήσεις της εταιρείας.

Τα έσοδα από τις πωλήσεις των iPhone διαμορφώθηκαν σε 71,63 δισ. δολάρια, αυξημένα 9% σε σχέση με το περσινό τρίμηνο και έναντι εκτίμησης των αναλυτών για έσοδα στα 68,34 δισ. δολάρια.

Τα έσοδα από πωλήσεις των υπολογιστών Mac έφτασαν τα 18,85 δισ. δολάρια, αυξημένα κατά 25% σε ετήσιο επίπεδο και έναντι εκτίμησης των αναλυτών για έσοδα 9,52 δισ. δολαρίων.

Μετά από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, τα futures της εταιρείας στην Wall Street έφτασαν να ενισχύονται 2%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Apple στην πρώτη θέση πωλήσεων smartphone στην Κίνα μετά από 6 χρόνια

gazzetta
gazzetta reader insider insider