Μπρέιναρντ (Fed): Μόλις τερματιστεί το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων, η μείωση των επιτοκίων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μπρέιναρντ (Fed): Μόλις τερματιστεί το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων, η μείωση των επιτοκίων
Την πρόθεση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ να προχωρήσει στην πρώτη αύξηση των επιτοκίων όταν ολοκληρωθεί το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων τον προσεχή Μάρτιο επισήμανε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Fed, Λάελ Μπέιναρντ.

Την πρόθεση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ να προχωρήσει στην πρώτη αύξηση των επιτοκίων όταν ολοκληρωθεί το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων τον προσεχή Μάρτιο, επισήμανε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Fed, Λάελ Μπρέιναρντ.

Αναλυτικότερα, μιλώντας στην Επιτροπή Χρηματοοικονομικών Υποθέσεων της αμερικανικής Γερουσίας, η Μπρέιναρντ -η οποία έχει προταθεί από τον πρόεδρο Μπάιντεν για να αναλάβει καθήκοντα αντιπροέδρου της Fed- ανέφερε πως η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ είναι έτοιμη να προχωρήσει σε μία σειρά αυξήσεων των επιτοκίων, αρχής γενομένης από τον Μάρτιο του 2022.

«Η αρμόδια επιτροπή της Fed έχει προβλέψει αρκετές αυξήσεις κατά τη διάρκεια του έτους», ανέφερε χαρακτηριστικά το μέλος του δσ της Fed, σημειώνοντας παράλληλα πως η πρώτη αύξηση θα πραγματοποιηθεί «αμέσως μόλις τερματιστούν οι αγορές ομολόγων».

«Θα πρέπει απλώς να δούμε τι απαιτούν τα δεδομένα κατά τη διάρκεια του έτους», συμπλήρωσε η ίδια, σύμφωνα με δημοσίευμα του δικτύου NBC News.

Τέλος, αναφορικά με την αύξηση του πληθωρισμού, η Μπρέιναρντ ανέφερε πως αναμένει πως ο υψηλός πληθωρισμός εκτιμάται πως θα συνεχίσει να κάνει αισθητή την παρουσία κατά το πρώτο μισό του 2022.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μέστερ (Fed): Όσο το δυνατόν πιο γρήγορα η μείωση του ισολογισμού της Fed

ΗΠΑ: Παραδοχή της Fed - Οι αυξημένες τιμές μεταφέρθηκαν στους καταναλωτές

gazzetta
gazzetta reader insider insider