Σταϊκούρας: Αποζημίωση ειδικού σκοπού και σε άλλους ΚΑΔ - Στη λίστα παιδότοποι, θέατρα, χώροι εκδηλώσεων - Τι είπε για ΦΠΑ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σταϊκούρας: Αποζημίωση ειδικού σκοπού και σε άλλους ΚΑΔ - Στη λίστα παιδότοποι, θέατρα, χώροι εκδηλώσεων - Τι είπε για ΦΠΑ
Προαναγγελίες από τον ΥΠΟΙΚ για την διεύρυνση της αποζημίωσης ειδικού σκοπού. Τι ανέφερε για το θέμα που έχει προκύψει με τον ΦΠΑ.

Επεκτείνεται το μέτρο της αποζημίωσης ειδικού σκοπού και σε άλλους τομείς της ελληνικής οικονομίας, εξήγγειλε απόψε, μιλώντας στον Alpha, ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, περιλαμβάνοντας πλέον ΚΑΔ όπως παιδότοπους, θέατρα, χώρους εκδηλώσεων κ.α., όπως είχε σημειώσει και το ρεπορτάζ του Insider.gr.

Όσον αφορά το θέμα της μείωσης του ΦΠΑ, ο κ. Σταϊκούρας διευκρίνισε κατ’ αρχάς ότι κατ' αρχάς δεν υπήρξε διαφωνία με τον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνη Γεωργιάδη. «Όντως το εξετάσαμε σε όλα τα προϊόντα» δήλωσε, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι η χώρα έχει το υψηλότερο χρέος και το τρίτο υψηλότερο πρωτογενές έλλειμμα (περίπου 13 δισ. ευρώ) στην Ευρώπη, δεν διαθέτει επενδυτική βαθμίδα, βρίσκεται σε καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας, ενώ η ΕΚΤ αναμένεται να μεταβάλλει τη νομισματική πολιτική και από το 2023 θα επανέλθουν οι δημοσιονομικοί κανόνες. Υπό αυτό το πρίσμα, τόνισε, «μέσα Ιανουαρίου δεν μπορούμε να προχωρήσουμε σε επεκτατική πολιτική και να εκτροχιάσουμε τον προϋπολογισμό. Όμως, όλα είναι στο τραπέζι προς αξιολόγηση, ανάλογα με το πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση».

Σταδιακή απόσυρση των μέτρων - Στήριξη σε όσους την έχουν ανάγκη

Ο υπουργός επεσήμανε ότι τα ταμειακά διαθέσιμα ανέρχονται σε 38 δισ. ευρώ και αποτελούν ισχυρό όπλο απέναντι στις διακυμάνσεις των αγορών. Αλλά υπάρχει το υψηλό δημοσιονομικό έλλειμμα -λόγω των μέτρων στήριξης, που αποτέλεσαν το τέταρτο υψηλότερο πακέτο μέτρων παγκοσμίως-, οπότε η οικονομική πολιτική πρέπει να ασκείται με σύνεση, σωφροσύνη και διορατικότητα. Καταλήγοντας, είπε ότι τα μέτρα θα αποσύρονται σταδιακά, ανάλογα με το πώς θα κινηθεί η οικονομία, ενώ η κυβέρνηση θα είναι κοντά σε επιχειρήσεις και εργαζόμενους για όσο χρειαστεί.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Στο τραπέζι διεύρυνση αναστολών εργασίας & μέτρα à la carte ανάλογα με την πτώση τζίρου

gazzetta
gazzetta reader insider insider