«Παλεύοντας» με τον πληθωρισμό, το Βιετνάμ δίνει 15,3 δισ. δολάρια για την αντιμετώπιση της πανδημίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Παλεύοντας» με τον πληθωρισμό, το Βιετνάμ δίνει 15,3 δισ. δολάρια για την αντιμετώπιση της πανδημίας
Η χώρα είχε ορίσει τον περασμένο Νοέμβριο το ποσό σε 800 τρισ. ντονγκ, με το πακέτο να «κουρεύεται» λόγω των ανησυχιών για την αύξηση του πληθωρισμού.

Το κοινοβούλιο του Βιετνάμ ενέκρινε ένα πακέτο 15,3 δισ. δολαρίων (347 τρισ. ντονγκ) για την ενίσχυση της οικονομίας της χώρας απέναντι στην πανδημία του κορονοϊού, παρά τις ανησυχίες για την αύξηση του πληθωρισμού στην ασιατική χώρα.

Το οικονομικό πακέτο προορίζεται για τη στήριξη των επιχειρήσεων που επλήγησαν από τα περιοριστικά μέτρα για τον έλεγχο της πανδημίας, την ενίσχυση των εργαζομένων και την αύξηση των κρατικών δαπανών για τις υποδομές της χώρας.

Όπως σημειώνει το Bloomberg, το Βιετνάμ είχε ορίσει τον περασμένο Νοέμβριο το ποσό σε 800 τρισ. ντονγκ, με το πακέτο να «κουρεύεται» λόγω των ανησυχιών για την αύξηση του πληθωρισμού στη χώρα.

Ο πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης του Βιετνάμ είχε δηλώσει τον Δεκέμβριο του 2021 πως η κυβέρνηση στοχεύει σε πολιτικές βιώσιμης ανάπτυξης παράλληλα με τον έλεγχο του πληθωρισμού.

Το οικονομικό πακέτο προβλέπει τη μείωση των βασικών επιτοκίων του Βιετνάμ κατά 1% όπως και την παράταση πληρωμών των επιχειρηματικών δανείων.

Ακόμα, το κοινοβούλιο ενέκρινε μια αύξηση στο κρατικό έλλειμμα του Βιετνάμ κατά 240 τρισ. ντονγκ για τα έτη 2022 και 2023.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Nike: Κινδυνεύει να χάσει σημαντικό τμήμα της παραγωγής εξαιτίας των περιορισμών στο Βιετνάμ

gazzetta
gazzetta reader insider insider