Shimao Group: Προχωράει στην πώληση όλων των project της - Ράλι 20% για την μετοχή

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Shimao Group: Προχωράει στην πώληση όλων των project της - Ράλι 20% για την μετοχή
Στην πώληση όλων των εν εξελίξει project της -τόσο των οικιστικών όσο και των εμπορικών- προχωράει η κινεζική εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων Shimao Group, όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Caixin.

Στην πώληση όλων των εν εξελίξει project της -τόσο των οικιστικών όσο και των εμπορικών- προχωράει η κινεζική εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων Shimao Group, όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Caixin.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το κινεζικό μέσο ενημέρωσης, η Shimao Group που βρίσκεται αντιμέτωπη με υποχρεώσεις πολλών δισ. δολαρίων αναμένεται να βγάλει στο «σφυρί» δεκάδες project που «τρέχει» σε ολόκληρη την Κίνα, γεγονός που οδηγεί σε ράλι άνω του 20% την μετοχή της στο χρηματιστήριο της Κίνας.

Όπως αναφέρει το δίκτυο CNBC, η απόφαση της Shimao Group έρχεται σε μία χρονική στιγμή που οι εταιρείες - κολοσσοί του κλάδου της ανάπτυξης ακινήτων προσπαθούν να εκποιήσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία με στόχο να μετριάσουν την κρίση ρευστότητας την οποία αντιμετωπίζουν τους τελευταίους μήνες.

Σημειώνεται πως η S&P Global ανέφερε ότι οι κίνδυνοι χρεοκοπίας στον τομέα των ακινήτων της Κίνας πιθανότατα θα κλιμακωθούν το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, ενώ η σημερινή άνοδος της μετοχής ακολουθεί την «βουτιά» κατά σχεδόν 17% που σημειώθηκε στη συνεδρίαση της Παρασκευής, καθώς η εταιρεία δεν κατάφερε να αποπληρώσει πλήρως ένα δάνειο καταπιστεύματος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider