Ερντογάν για Τουρκία: Θα διαλύσουμε τη «φούσκα» που υπάρχει στον πληθωρισμό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ερντογάν για Τουρκία: Θα διαλύσουμε τη «φούσκα» που υπάρχει στον πληθωρισμό
«Θα διασφαλίσουμε πως η Τουρκία θα γίνει μια από τις 10 μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου» ανέφερε ο πρόεδρος της χώρας.

Την ώρα που συνεχίζεται ο ασφυκτικός κλοιός πιέσεων στην οικονομία της Τουρκίας λόγω του τεράστιου πληθωρισμού στη χώρα, ο Ταγίπ Ερντογάν επιμένει στη λογική μείωσης των επιτοκίων, όπως τόνισε ο ίδιος.

Μιλώντας σε εκδήλωση του κόμματος του (AKP) στην Άγκυρα, ο Ερντογάν υποστήριξε πως «η μεταβλητότητα στην αγορά συναλλάγματος και στις τιμές μας πονάει αλλά θα την αφήσουμε πίσω μας.

Τα χειρότερα έχουν περάσει. Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε στις υψηλές τιμές να συντρίψουν τους Τούρκους πολίτες» ανέφερε ο Ερντογάν, την χώρα που συνεχίζεται η υποχώρηση της τουρκικής λίρας έναντι του δολαρίου. Το μεσημέρι της Τρίτης (ώρα Ελλάδας) το τουρκικό νόμισμα υποχωρεί 2,19% έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται σε 13,40 τουρκικές λίρες ανά 1 δολάριο.

Μιλώντας για την πληθωρισμό, που αυξήθηκε κατά 36% για τον Δεκέμβριο στην Τουρκία, ο πρόεδρος της χώρας υποστήριξε πως «γρήγορα θα διαλύσουμε τη "φούσκα" που υπάρχει στον πληθωρισμό».

Επιπλέον, ο ίδιος επανέλαβε τον στόχο του για να καταστήσει την Τουρκία μια από τις 10 μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider