Σταθερός στο 3,4% ο πληθωρισμός τον Δεκέμβριο στη Γαλλία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σταθερός στο 3,4% ο πληθωρισμός τον Δεκέμβριο στη Γαλλία
O πληθωρισμός στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης ανήλθε στο 3,4% σε ετήσια βάση και ήταν ελαφρά χαμηλότερος από το 3,5% που ανέμεναν οικονομολόγοι.

Σταθερός παρέμεινε ο πληθωρισμός στη Γαλλία τον Δεκέμβριο, αν και ελαφρά χαμηλότερος από το 3,5% που ανέμεναν οικονομολόγοι, δίνοντας μία ένδειξη ότι οι πιέσεις στις τιμές μπορεί να είναι κοντά στην κορύφωσή τους στην Ευρωζώνη, μετά την εκτίναξη του ενεργειακού κόστους τους τελευταίους μήνες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν, ο πληθωρισμός στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης ανήλθε στο 3,4% σε ετήσια βάση, ανακόπτοντας μία τάση ανοδικών εκπλήξεων.

Η αύξηση του ενεργειακού κόστους επιβραδύνθηκε, αντισταθμίζοντας την επιτάχυνση στις αυξήσεις των τιμών των τροφίμων και των βιομηχανικών προϊόντων. Οι τιμές των υπηρεσιών αυξήθηκαν ελαφρά χαμηλότερα σε σχέση με τον Δεκέμβριο και συγκεκριμένα 1,8% έναντι 1,9%, αντίστοιχα, σύμφωνα με το Bloomberg.

Στοιχεία που θα ανακοινωθούν αργότερα εντός της εβδομάδας αναμένεται να δείξουν μείωση του πληθωρισμού στη Γερμανία και στην Ευρωζώνη ως σύνολο.

Ωστόσο, η Ισπανία ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα τον υψηλότερο πληθωρισμό 30 ετών και τα στοιχεία που θα ανακοινώσει η Ιταλία αύριο αναμένεται να δείξουν επιτάχυνση του πληθωρισμού στο 4,2% τον Δεκέμβριο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γαλλία: Αναλαμβάνει την προεδρία της ΕΕ τρεις μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές

gazzetta
gazzetta reader insider insider