Ο Ερντογάν καλεί τους Τούρκους να κρατήσουν όλες τις αποταμιεύσεις τους σε λίρα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο Ερντογάν καλεί τους Τούρκους να κρατήσουν όλες τις αποταμιεύσεις τους σε λίρα
Νέες απώλειες για το τουρκικό νόμισμα, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται σε 13,2734 λίρες ανά 1 δολάριο.

Ακόμα ένα μήνυμα για στήριξη της τουρκικής λίρας από τους πολίτες της χώρας έστειλε ο Ταγίπ Ερντογάν, εν μέσω των ασφυκτικών πιέσεων που δέχεται η τουρκική οικονομία από τις οικονομικές πολιτικές της κυβέρνησης τους.

Σε ομιλία του στην Κωνσταντινούπολη, ο Ερντογάν κάλεσε τους συμπατριώτες του να μετατρέψουν όλες τις αποταμιεύσεις τους σε λίρα, ζητώντας τους να «γυρίσουν την πλάτη» στην έκθεση που έχουν τα νοικοκυριά της χώρας σε ξένα νομίσματα.

Ακόμα, ο ίδιος υπογράμμισε πως «όλοι οι πολίτες πρέπει να καταθέσουν τις αποταμιεύσεις τους σε χρυσό στο τραπεζικό σύστημα», με στόχο τη στήριξη των τουρκικών τραπεζών.

Μιλώντας για την ακραία υποτίμηση που έχει δεχθεί η τουρκική λίρα έναντι του δολαρίου τους τελευταίους 2 μήνες, ο Ερντογάν υποστήριξε πως η πρόσφατη μεταβλητότητα στην αγορά συναλλάγματος έχει τεθεί υπό έλεγχο.

Ακόμα, υπερασπίστηκε και πάλι την επιλογή του για μείωση των βασικών επιτοκίων της κεντρικής τράπεζας της χώρας, πολιτική για την οποία έχει δεχθεί σφοδρές επιθέσεις από την τουρκική αντιπολίτευση και την οποία οι αναλυτές συνδέουν με την εξασθένηση της λίρας έναντι του δολαρίου.

Η αντίδραση της λίρας

Σημειώνεται πως το πρωί της Παρασκευής (ώρα Ελλάδας) η λίρα υποχωρεί 1% έναντι του αμερικανικού νομίσματος, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται σε 13,2734 λίρες ανά 1 δολάριο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ερντογάν: Το σχέδιο επιστροφής στη λίρα του «σκάει στα μούτρα»

Το «τερμάτισε» ο Τούρκος ΥΠΟΙΚ: Η FED ανήκει σε 5 οικογένειες

gazzetta
gazzetta reader insider insider