Κίνα: Πάνω από 2.000 αποθήκες στο εξωτερικό, εξυπηρετούν το διασυνοριακό ηλεκτρονικό εμπόριο 

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κίνα: Πάνω από 2.000 αποθήκες στο εξωτερικό, εξυπηρετούν το διασυνοριακό ηλεκτρονικό εμπόριο 
Το συνολικό εμβαδόν των κινεζικών αποθηκών στο εξωτερικό ξεπέρασε τα 16 εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα.

Το Πεκίνο είδε το συνολικό αριθμό των αποθηκών εμπορευμάτων που διαχειρίζεται στο εξωτερικό να ξεπερνάει τις 2.000 αποθήκες, με δεδομένες τις προσπάθειες της Κίνας να ενθαρρύνει την ανάπτυξη του διασυνοριακού ηλεκτρονικού εμπορίου, σύμφωνα με το υπουργείο Εμπορίου (MOC).

Το συνολικό εμβαδόν των κινεζικών αποθηκών στο εξωτερικό ξεπέρασε τα 16 εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα, σύμφωνα με τον Λι Σινγκιάν, αξιωματούχο του MOC, σε σχετική δήλωση που έκανε χθες, στη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου.

Οι αποθήκες εμπορευμάτων του εξωτερικού, είναι αυτές που κατασκευάστηκαν από εξαγωγικές εταιρείες και εταιρείες ηλεκτρονικού εμπορίου, σε χώρες ή περιοχές εκτός Κίνας που αγοράζουν κινεζικά προϊόντα. Μετά τις παραγγελίες προϊόντων από πελάτες στο εξωτερικό, οι εταιρείες προχωρούν άμεσα στην αποστολή τους, από τις αποθήκες στις διευθύνσεις των πελατών.

Οι αποθήκες αυτές, αποτελούν συστατικό στοιχείο του διασυνοριακού ηλεκτρονικού εμπορίου, αλλά και των νέων εμπορικών υποδομών εξωτερικού εμπορίου.

Η συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου της Κίνας που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα έδωσε έμφαση στην ανάγκη ενίσχυσης της υποστήριξης για την ανάπτυξη και τη χρήση των αποθηκών εμπορευμάτων του εξωτερικού, σε μία προσέγγιση που στηρίζεται στη λειτουργία και στις απαιτήσεις της αγοράς.

Το υπουργείο από την πλευρά του, θα ενθαρρύνει το παραδοσιακό εξωτερικό εμπόριο, το διασυνοριακό ηλεκτρονικό εμπόριο, αλλά και την αποτελεσματική διαχείριση των απαραίτητων υλικοτεχνικών υποδομών, για την -από κοινού- κατασκευή αποθηκών εμπορευμάτων στο εξωτερικό, αλλά και την εντατικοποίηση της οικονομικής υποστήριξης για τα προγράμματα αυτά, ώστε να ενισχυθεί η ανάπτυξή τους, σύμφωνα με τον Λι.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider