Σταθεροποιητικά σημάδια για τη βρετανική αγορά εργασίας τον Νοέμβριο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σταθεροποιητικά σημάδια για τη βρετανική αγορά εργασίας τον Νοέμβριο
Ενός των εκτιμήσεων των αναλυτών το ποσοστό της ανεργίας στη Βρετανία.

Στις 257.000 διαμορφώθηκαν οι νέες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα της Βρετανίας για τον Νοέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία της χώρας (ONS), δείχνοντας τη σταθερότητα της βρετανικής αγοράς εργασίας μετά από τη λήξη του κρατικού προγράμματος για επιχορήγηση των εργασιών που επλήγησαν από την πανδημία του κορονοϊού που ολοκληρώθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Οι 257.000 νέες θέσεις εργασίας είναι η μεγαλύτερη μηνιαία αύξηση από τον 2014, με το ποσοστό της ανεργίας στη Βρετανία να διαμορφώνεται στο 4,2% για τους 3 μήνες που ολοκληρώθηκαν τον Οκτώβριο, εντός των εκτιμήσεων των αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters.

Την ίδια ώρα, το ποσοστό απασχόλησης διαμορφώθηκε στο 75,5%, κινούμενο ανοδικά κατά 0,2 ποσοστιαίες μονάδες ή 149.000 νέους εργαζόμενους, σε σύγκριση με ένα τρίμηνο πριν.

Μετά από τα σημερινά στοιχεία, η προσοχή στρέφεται στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Τράπεζας της Αγγλίας (BoE) την προσεχή Πέμπτη, με τους διοικούντες την BoE να έχουν αναφέρει πως θέλουν να δουν σημάδια ανάκαμψης της βρετανικής αγοράς εργασίας προτού λάβουν αποφάσεις για την αύξηση των βασικών επιτοκίων της τράπεζας

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Bank of England: Τα βρετανικά νοικοκυριά είναι ανθεκτικά όμως παραμένει ο φόβος της Covid-19

gazzetta
gazzetta reader insider insider