Πρόστιμο 1,13 δισ. ευρώ στην Amazon από την Ιταλία για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης στην αγορά

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πρόστιμο 1,13 δισ. ευρώ στην Amazon από την Ιταλία για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης στην αγορά
Στην επιβολή ενός γιγαντιαίου προστίμου ύψους 1,13 δισ. ευρώ στον αμερικανικό τεχνολογικό κολοσσό για κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης που κατέχει στην αγορά προχώρησαν οι ιταλικές ρυθμιστικές αρχές.

Στην επιβολή ενός γιγαντιαίου προστίμου ύψους 1,13 δισ. ευρώ στον αμερικανικό τεχνολογικό κολοσσό Amazon για κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης που κατέχει στην αγορά προχώρησαν οι ιταλικές ρυθμιστικές αρχές.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η ιταλική αντιμονοπωλιακή αρχή ανακοίνωσε την επιβολή του παραπάνω προστίμου - «μαμούθ» στην Amazon, καθώς διαπίστωσε πως οι ενέργειες του αμερικανικού κολοσσού έχουν βλάψει σημαντικά ανταγωνίστριες εταιρείες στους κλάδους του ηλεκτρονικού εμπορίου και των logistics.

«Η Amazon κατέχει δεσπόζουσα θέση στην ιταλική αγορά στους τομείς των υπηρεσιών διαμεσολάβησης για αγορές, την οποία αξιοποίησε για να ευνοήσει την υιοθέτηση της δικής της υπηρεσίας logistics – Fulfillment by Amazon (FBA) – από πωλητές που δραστηριοποιούνται στο Amazon.it εις βάρος των υπηρεσιών logistics που παρέχονται από ανταγωνιστικούς φορείς, με στόχο να ενισχύσει τη δική της θέση», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην σχετική ανακοίνωση της ιταλικής αντιμονοπωλιακής αρχής.

Παράλληλα, η αντιμονοπωλιακή αρχή της γειτονικής χώρας τόνισε πως στην Amazon θα επιβληθούν πρόσθετα διορθωτικά μέτρα, τα οποία θα ελέγχονται συνεχώς από μία εποπτική υπηρεσία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πρόστιμα άνω των 225 εκατ. ευρώ για Apple και Amazon από την ιταλική αντιμονοπωλιακή αρχή

Amazon: Με απεργίες και διαδηλώσεις για το κλίμα η "Black Friday"

gazzetta
gazzetta reader insider insider