ΤΑΙΠΕΔ: Το πλάνο για το μεγάλο logistic center στη Φυλή

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΤΑΙΠΕΔ: Το πλάνο για το μεγάλο logistic center στη Φυλή
Πρόκειται για ακίνητο του ΟΔΔΥ στη Φυλή στην Αττική, πάνω στην Αττική Οδό στο οποίο θα μετακομίσουν οι διαμεταφορείς. Μέσω ΣΔΙΤ ο διαγωνισμός

Σε μια μεγάλη επένδυση σε ακίνητο της Αττικής που θα αποτελέσει «ένα σημαντικό logistic center» αναφέρθηκε προχτές η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ κατά την διάρκεια συνάντησης της νέας διοίκησης του Ταμείου με δημοσιογράφους.

Όπως σημείωσε ο εντεταλμένος σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, το Ταμείο το 2022 αναλαμβάνει μέσω της Μονάδας Ωρίμανσης Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας (PPF) την ωρίμανση ενός σημαντικού ακινήτου στην Αθήνα, με το αποτέλεσμα της διαδικασίας, βάσει σχεδίων και πρότασης των συναρμόδιων φορέων και του ΤΑΙΠΕΔ, να είναι οι διαμεταφορείς να «μετακομίσουν» στο δήμο Φυλής, κοντά σε έκταση του ΟΔΔΥ.

Πρόκειται για ακίνητο του ΟΔΔΥ στη Φυλή στην Αττική που βρίσκεται πάνω στην Αττική Οδό και είναι περίπου 600 στρέμματα. Η ωρίμανση του διαγωνισμού θα τρέξει μέσα στο 2022 και θα υλοποιηθεί με το μοντέλο της Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ). Στόχος είναι μέσα στο 2023 να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός και να δημιουργηθεί ένα πρότυπο εμπορευματικό κέντρο στο οποίο θα θελήσει να προσελκύσει τους διαμεταφορείς που σήμερα βρίσκονται διάσπαρτοι στην περιοχή του Ελαιώνα.

Παλιότερα υπήρχαν σενάρια για «μεταφορά» των υπηρεσιών αυτό στο Θριάσιο, ή στον Ελαιώνα, όταν η περιοχή αναμορφωθεί. Η μετεγκατάσταση των διαμεταφορέων εντάσσεται στο ευρύτερο σχέδιο για την ανάπλαση του Ελαιώνα, του Βοτανικού και της Αθήνας, με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Η Μονάδα Ωρίμανσης Έργων (PPF), επικεφαλής της οποίας είναι ο εντεταλμένος σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, Π. Σταμπουλίδης, θα αναλάβει την ωρίμανση του ακινήτου όπου βέβαια θα απαιτηθούν σειρά ρυθμίσεων.

Πάντως, όπως ανέδειξε χτες το insider, το ΤΑΙΠΕΔ έχει σχέδια και για την αξιοποίηση του πρώην στρατοπέδου Γκόνου στη Θεσσαλονίκη, που ανήκει στη ΓΑΙΑΟΣΕ, η οποία στο παρελθόν έχει επιχειρήσει μέσω διαγωνισμού την εκμετάλλευσή του δίχως επιτυχία. Έχει έκταση άνω των 670 στρεμμάτων, με τη θέση του χαρακτηρίζεται προνομιακή, καθώς διαθέτει σιδηροδρομική σύνδεση με τον Εμπορικό Σταθμό του ΟΣΕ καθώς και με το λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Όπως σημειώθηκε από τα στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ ήδη υπάρχει ενδιαφέρον από επενδυτές για το κατά πόσο είναι εφικτό να προχωρήσει μια επένδυση εκεί, με τον ΟΛΘ, για παράδειγμα, να είναι μεταξύ αυτών που ρώτησαν για τις προοπτικές του project.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider