Οι τράπεζες θα χρηματοδοτήσουν το νέο οικονομικό μοντέλο του Ερντογάν, λέει η Ένωση Τραπεζών Τουρκίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οι τράπεζες θα χρηματοδοτήσουν το νέο οικονομικό μοντέλο του Ερντογάν, λέει η Ένωση Τραπεζών Τουρκίας
Η Ένωση Τραπεζών της Τουρκίας διαπραγματεύεται με κρατικούς δανειστές για να ενισχύσει τα κεφάλαια των τραπεζών στηρίζοντας Ερντογάν.

Η Ένωση Τραπεζών της Τουρκίας βρίσκεται σε συζητήσεις με κρατικές τράπεζες για την ενίσχυση των κεφαλαίων των τραπεζών ούτως ώστε να μπορέσουν να αυξήσουν τη χορήγηση δανείων την ώρα που ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, πιέζει για πιο χαλαρή νομισματική πολιτική προκειμένου να τονωθεί η ανάπτυξη και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, ανέφεραν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ο επικεφαλής της Ένωσης Τραπεζών της Τουρκίας, Αλπασλάν Κακάρ, σε συνέντευξη που έδωσε σε τουρκικό τηλεοπτικό σταθμό, ανέφερε ότι ο τραπεζικός κλάδος της Τουρκίας είναι «ισχυρός και σταθερός» όσον αφορά την κεφαλαιακή επάρκεια και τον δείκτη μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Ο Κακάρ είπε επίσης ότι οι τράπεζες «θα αναλάβουν με κάποιο τρόπο την ευθύνη» να στηρίξουν το οικονομικό μοντέλο του Ερντογάν, το οποίο βασίζεται στη χορήγηση δανείων από τις τράπεζες, τα οποία τελικά θα μεταφραστούν σε επενδύσεις και απασχόληση.

Οι τράπεζες πρέπει να «χρηματοδοτήσουν το νέο οικονομικό μοντέλο», δήλωσε ο Κακάρ.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, τα συνολικά κέρδη των τουρκικών τραπεζών την περίοδο Ιανουαρίου - Οκτωβρίου αυξήθηκαν σε 66,1 δισ. τουρκικές λίρες (4,8 δισ.δολάρια) από 50 δισ. λίρες την ίδια περίοδο ένα χρόνο νωρίτερα. Ο μέσος δείκτης μη εξυπηρετούμενων δανείων ήταν 3,5% τον Οκτώβριο, από 3,97% το προηγούμενο έτος, ενώ ο μέσος δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας ήταν περίπου 17%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider