Γεωργιάδης: Τα Χριστούγεννα θα πάει καλά η αγορά – Πότε θα μας απασχολεί λιγότερο η πανδημία

Μαρίνα Φούντα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γεωργιάδης: Τα Χριστούγεννα θα πάει καλά η αγορά – Πότε θα μας απασχολεί λιγότερο η πανδημία
«Η κορύφωση των ανατιμήσεων σε ενέργεια και πρώτες ύλες ίσως να είναι πίσω μας», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης.

Την πεποίθηση πως η εγχώρια αγορά θα κινηθεί «πολύ καλά» κατά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων εξέφρασε το μεσημέρι της Τετάρτης ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Απευθύνοντας χαιρετισμό στο 12ο Συνέδριο του Ινστιτούτου Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών (ΙΕΛΚΑ), με διακριτικό τίτλο «Meta-Grocery: doing business unusual», ο κ. Γεωργιάδης εμφανίστηκε αισιόδοξος ενόψει της εορταστικής περιόδου, παρά την πληθώρα προκλήσεων που δημιουργεί η πανδημία και τα περιοριστικά μέτρα που τη συνοδεύουν.

Ο υπουργός Ανάπτυξης εκτίμησε πως όταν υποχωρήσει η πανδημία, το μέλλον θα είναι πολύ καλύτερο, διατυπώνοντας μάλιστα την πρόβλεψη πως «μέχρι την άνοιξη του 2022, η πανδημία θα έχει καταστεί δεύτερο θέμα συζήτησης και όχι πρώτο. Το επόμενο έτος θα είναι μια χρονιά ισχυρής ανάπτυξης».

«Η κορύφωση των ανατιμήσεων σε ενέργεια και πρώτες ύλες ίσως να είναι πίσω μας»

Ως προς το κύμα των ανατιμήσεων, ο κ. Γεωργιάδης παραδέχθηκε ότι είναι δύσκολη στιγμή, τόσο για την Ελλάδα, όσο και για τη διεθνή οικονομία, ενώ συνέστησε ψυχραιμία στους Έλληνες καταναλωτές. Μάλιστα, εκτίμησε πως δεν αποκλείεται η κορύφωση των ανατιμήσεων σε ενέργεια και πρώτες ύλες «ίσως να είναι πίσω μας» και δεν αποκλείεται να «έχει αρχίσει η κατηφόρα».

Σε άλλο σημείο της εισήγησής του, ο υπουργός ανέφερε ότι κόντρα στο αρνητικό κλίμα που δημιουργούν οι ανατιμήσεις, η αγορά έχει αποδείξει πως λειτουργεί , κάτι το οποίο επιβεβαιώνεται και από τους εξονυχιστικούς ελέγχους, όπως είπε.

«Όλο αυτόν τον καιρό ήταν υποδειγματική η λειτουργία των σούπερ μάρκετ στη χώρα μας και τα μέτρα κατά του κορονοϊού τηρήθηκαν απαρέγκλιτα», δεν παρέλειψε να σχολιάσει ο κ. Γεωργιάδης, απευθύνοντας κάλεσμα στον κλάδο να σχεδιάσουν όλοι μαζί την επόμενη ημέρα, με στόχο τον περαιτέρω εκσυγχρονισμό του.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider