Γαλλία: Σταθερή η ανάπτυξη του ΑΕΠ στο γ' τρίμηνο - Σε υψηλό 13 ετών ο πληθωρισμός

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γαλλία: Σταθερή η ανάπτυξη του ΑΕΠ στο γ' τρίμηνο - Σε υψηλό 13 ετών ο πληθωρισμός
Πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών η αύξηση των τιμών στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης για τον Νοέμβριο.

Αμετάβλητη παρέμεινε η ανάπτυξη του ΑΕΠ της Γαλλίας για το γ' τρίμηνο του έτους, ενώ ο πληθωρισμός στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης κατέγραψε νέα άνοδο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία της χώρας (Insee).

Αναλυτικά, το ΑΕΠ της Γαλλίας σε ετήσιο επίπεδο αναπτύχθηκε κατά 3,3% όπως και στο γ' τρίμηνο του 2020 και εντός των προβλέψεων των αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters.

Σε επίπεδο τριμήνου, το γαλλικό ΑΕΠ αναπτύχθηκε κατά 3$ όπως και στο β' τρίμηνο του 2021 και εντός των εκτιμήσεων των αναλυτών.

Ο πληθωρισμός στη Γαλλία αυξήθηκε κατά 2,8% σε ετήσια βάση για τον Νοέμβριο έναντι αύξησης 2,6% για τον Νοέμβριο του 2020 και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια μέτρηση στο 2,6%. Σε μηνιαίο επίπεδο, ο πληθωρισμός αυξήθηκε 0,4% όπως τον Οκτώβριο και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση στο 0,2%.

Ο εναρμονισμένος με τις τιμές της ΕΕ πληθωρισμός της Γαλλίας σε ετήσιο επίπεδο αυξήθηκε 3,4% έναντι 3,2% τον Νοέμβριο του 2020 και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν άνοδο 3,2%. Σε μηνιαίο επίπεδο, ο εναρμονισμένος πληθωρισμός ενισχύθηκε 0,4% όπως και τον Οκτώβριο και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια άνοδο στο 0,2%.

Σημειώνεται πως το 3,4% πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο του εναρμονισμένου πληθωρισμού στη Γαλλία από το 2008, ενώ ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Μπρούνο Λεμέρ, επανέλαβε τη θέση του για το ότι η άνοδος του δείκτη τιμών καταναλωτή είναι παροδική.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Νέα άνοδος του πληθωρισμού στη Γερμανία - Στο 6% για τον Νοέμβριο

gazzetta
gazzetta reader insider insider