ΗΠΑ: Μειώθηκαν οι παραγγελίες διαρκών αγαθών τον Οκτώβριο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Μειώθηκαν οι παραγγελίες διαρκών αγαθών τον Οκτώβριο
H πτώση προήλθε εξ ολοκλήρου από τις λιγότερες παραγγελίες για επιβατικά αεροπλάνα, μια κατηγορία με πολλές μεταβολές που συχνά στρεβλώνει το επίπεδο της υποκείμενης ζήτησης στην οικονομία.

Οι παραγγελίες για διαρκή αγαθά στις ΗΠΑ -προϊόντα που προορίζονται να διαρκέσουν τουλάχιστον τρία χρόνια- μειώθηκαν κατά 0,5% τον Οκτώβριο, ανακοίνωσε η κυβέρνηση την Τετάρτη. Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal είχαν προβλέψει αύξηση 0,3%.

Ωστόσο, η πτώση προήλθε εξ ολοκλήρου από τις λιγότερες παραγγελίες για επιβατικά αεροπλάνα, μια κατηγορία με πολλές μεταβολές που συχνά στρεβλώνει το επίπεδο της υποκείμενης ζήτησης στην οικονομία.

Οι κρατήσεις αυξήθηκαν κατά 0,5% εάν εξαιρεθούν τα αυτοκίνητα και τα αεροπλάνα.

Κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους οι παραγγελίες για διαρκή αγαθά αυξήθηκαν κατά περισσότερο από διψήφιο ποσοστό και ξεπέρασαν εύκολα τα προ πανδημίας επίπεδα. Οι επιχειρηματικές επενδύσεις αυξήθηκαν τον Οκτώβριο για όγδοο συνεχόμενο μήνα.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα για τους κατασκευαστές είναι να βρουν αρκετούς εργάτες και προμήθειες για να παράγουν όσα περισσότερα μπορούν να πουλήσουν. Οι επίμονες ελλείψεις εργατικού δυναμικού και υλικών έχουν επιβραδύνει την παραγωγή και συνέβαλαν στη μεγαλύτερη άνοδο του πληθωρισμού στις ΗΠΑ τα τελευταία 31 χρόνια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider