Διεθνή
22-11-2021 | 16:14

«Τα μετρητά εξαφανίζονται», λέει ο υποδιοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας -Προτείνει νέο νόμισμα

Newsroom
Μοιράσου το
«Τα μετρητά εξαφανίζονται», λέει ο υποδιοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας -Προτείνει νέο νόμισμα
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Τα μετρητά εξαφανίζονται από τη βρετανική οικονομία, δήλωσε αξιωματούχος της Τράπεζας της Αγγλίας ως επιχείρημα υπέρ μιας νέας μορφής ψηφιακού νομίσματος που θα στηρίζεται από την κυβέρνηση.

Ο υποδιοικητής της BoE, Jon Cunliffe, εξήγησε ότι η τεχνολογία, συμπεριλαμβανομένου του διαδικτύου και η δημοτικότητα των πιστωτικών και χρεωστιών καρτών, υποβαθμίζουν τον ρόλο που έπαιζαν τα μετρητά στις συναλλαγές. Οι αρχές, σημείωσε, θα πρέπει να προσαρμοστούν σε κάποιου είδους κρατικά υποστηριζόμενου νομίσματος που θα κυριαρχεί στο χρηματοπιστωτικό σύστημα.

«Το χρήμα που εκδίδει η κεντρική τράπεζα μιας χώρας εξαφανίζεται», είπε ο Cunliffe σε podcast της Διεθνούς Ένωσης Swaps και Παραγώγων. «Υπάρχουν μέρη στο Λονδίνο που πλέον δεν μπορείς να το χρησιμοποιήσεις σε δια ζώσης συναλλαγές».

Οι δηλώσεις του έρχονται την ώρα που υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής επιχειρούν να αποσπάσουν τη στήριξη πολιτικών και καταναλωτών για μια νέα μορφή χρήματος που θα μπορούσε να είναι το ίδιο ασφαλής με το φυσικό χρήμα, αλλά το ίδιο ευέλικτη και χρήσιμη στο διαδίκτυο, όσο οι κάρτες και τα κρυπτονομίσματα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.