IBM: Πληθωριστικό «χάος» φοβάται για το μέλλον ο CEO

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
IBM: Πληθωριστικό «χάος» φοβάται για το μέλλον ο CEO
Ο ηγέτης του τεχνολογικού γίγαντα είπε ότι η αναταραχή μπορεί να μην εμφανιστεί για κάποιο χρονικό διάστημα.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της IBM, Άρβιντ Κρίσνα, δήλωσε στο CNBC ότι «πάντα ανησυχεί» για τον πληθωρισμό και προειδοποίησε για πιθανό «χάος» στο μέλλον.

«Με όλη τη ρευστότητα και τους φόβους του πληθωρισμού να σηκώνουν κεφάλι, αυτό μπορεί να προκαλέσει κάποιο χάος», απάντησε ο Κρίσνα αφού ρωτήθηκε τι τον κρατάει ξύπνιο τη νύχτα.

Ο ηγέτης του τεχνολογικού γίγαντα είπε ότι η αναταραχή μπορεί να μην εμφανιστεί για κάποιο χρονικό διάστημα.

«Πάντα ανησυχώ για αυτό, αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι θα έχει αντίκτυπο στην επιχείρηση το 2022», είπε ο Κρίσνα.

Ο πρόεδρος της Fed, Τζερόμ Πάουελ, είχε δηλώσει ότι αναμένει ότι οι συνθήκες πληθωρισμού θα επιμείνουν «κατά το επόμενο έτος» και παραδέχθηκε ότι είναι «απογοητευτικό» το γεγονός ότι τα ζητήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας δεν δείχνουν σημάδια βελτίωσης. Η Fed επέμεινε, ωστόσο, ότι οι αυξανόμενες τιμές συνδέονται σε μεγάλο βαθμό με την πανδημία του κορονοϊού και ότι τα προβλήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας θα τελειώσουν.

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή των ΗΠΑ, ο οποίος καλύπτει προϊόντα που κυμαίνονται από τη βενζίνη και την υγειονομική περίθαλψη μέχρι τα παντοπωλεία και τα ενοίκια, αυξήθηκε 0,9% σε μηνιαία βάση τον Οκτώβριο, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας στις 10 Νοεμβρίου, σημαντικά υψηλότερα από τις προσδοκίες. Η ένδειξη ανέβηκε στο 6,2% σε ετήσια βάση, αγγίζοντας το υψηλότερο σημείο από τον Δεκέμβριο του 1990.

Ανησυχίες για την Covid-19

Ο Κρίσνα είπε επίσης ότι θα μπορούσε να υπάρξει οικονομική επιβράδυνση εάν μια νέα μετάλλαξη του κορονοϊού επικρατήσει.

«Έχουμε ακόμα μια πανδημία από πάνω μας», είπε. «Αν εμφανιστεί κάποια νέα μετάλλαξη, ακόμη χειρότερη από τη δέλτα, αυτό θα με απασχολούσε γιατί πιστεύω ότι θα προκαλούσε μια προσωρινή, όχι μόνιμη, επιβράδυνση».

Τα πρωτόκολλα προστασίας και τα εμβόλια ελαχιστοποιούν τον αντίκτυπο του ιού, πρόσθεσε ο Κρίσνα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider