Τζεντιλόνι για ευρωπαϊκή οικονομία: Προσοχή στις νέες μεταλλάξεις

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τζεντιλόνι για ευρωπαϊκή οικονομία: Προσοχή στις νέες μεταλλάξεις
Οι νέες μεταλλάξεις του κορονοϊού θα μπορούσαν ακόμη να εκτροχιάσουν την οικονομική ανάκαμψη που γνωρίζει η Ευρώπη, σύμφωνα με τον επικεφαλής οικονομολόγο.

Οι νέες μεταλλάξεις του κορονοϊού θα μπορούσαν ακόμη να εκτροχιάσουν την οικονομική ανάκαμψη που γνωρίζει η Ευρώπη, σύμφωνα με τον επικεφαλής οικονομολόγο, καθώς η περιοχή βρίσκεται αντιμέτωπη με ακόμη μία άνοδο των κρουσμάτων.

Ο Πάολο Τζεντιλόνι, ο Επίτροπος της ΕΕ για την οικονομία και τη φορολογία, θεωρεί πως είναι «πολύ νωρίς για να κηρύξουμε νίκη» ενάντια στην πανδημία, παρά τις πολύ αισιόδοξες προβλέψεις για το φετινό ΑΕΠ.

«Εξακολουθεί να είναι η πανδημία», απάντησε ο Τζεντιλόνι, ερωτηθείς για τον μεγαλύτερο κίνδυνο που απειλεί την οικονομία της ΕΕ. «Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί για τυχόν νέες μεταλλάξεις και πρέπει να ενισχύσουμε τους εμβολιασμούς».

Ο Ευρωπαίος αξιωματούχος δεν απέκλεισε νέους περιορισμούς. «Δεν θα έχουν τον ίδιο αντίκτυπο, τον ίδιο οικονομικό αντίκτυπο με τους προηγούμενους... η οικονομία μας είναι πιο εξοικειωμένη με αυτού του είδους τις καταστάσεις», πρόσθεσε.

Την περασμένη εβδομάδα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο εκτελεστικός βραχίονας της ΕΕ προέβλεψε αύξηση του ΑΕΠ της τάξης του 5% τόσο για την ΕΕ όσο και για την Ευρωζώνη. Το ευρωπαϊκό όργανο τόνισε πως «παρά τα εντεινόμενα εμπόδια», το μπλοκ αναμένεται να αναπτυχθεί με σημαντικό ρυθμό τα επόμενα δύο έτη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider