Πάνω από το 3% ο πληθωρισμός στη Γαλλία - Αύξηση 20% στις ενεργειακές τιμές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πάνω από το 3% ο πληθωρισμός στη Γαλλία - Αύξηση 20% στις ενεργειακές τιμές
Ανώτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών τα στοιχεία για τον δείκτη τιμών καταναλωτή στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης.

Σημαντική αύξηση κατέγραψε ο πληθωρισμός στη Γαλλία για τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας της χώρας (Insee), με τις ενεργειακές τιμές να σημειώνουν τη μεγαλύτερη άνοδο στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης.

Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή στη Γαλλία αυξήθηκε κατά 2,6% σε ετήσιο βαθμό από 2,2% τον Σεπτέμβριο του 2020 και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια άνοδο στο 2,5%.

Σε μηνιαίο επίπεδο, ο πληθωρισμός αυξήθηκε 0,4% έναντι αποπληθωρισμού 0,2% τον Αύγουστο και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια αύξηση στο 0,2%.

Ο εναρμονισμένος με τις τιμές της Ευρωζώνης πληθωρισμός της Γαλλίας αυξήθηκε κατά 3,2% σε ετήσιο επίπεδο (από 2,7% τον Σεπτέμβριο του 2020 και αντί εκτίμησης των αναλυτών για αύξηση στο 3,1%) και κατά 0,5% σε μηνιαίο επίπεδο (από αποπληθωρισμό 0,2% τον Αύγουστο και αντί εκτίμησης των αναλυτών για αύξηση στο 0,3%).

Σημειώνεται πως η μεγαλύτερη αύξηση στις τιμές της Γαλλίας σημειώθηκε στον κλάδο της ενέργειας, με τις ενεργειακές τιμές να αυξάνονται κατά 20,1%, σύμφωνα με την Insee.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γαλλία: Η οικονομία ανέβασε ταχύτητα το γ' τρίμηνο με ρυθμό ανάπτυξης 3%

gazzetta
gazzetta reader insider insider