Πρόστιμα άνω των 25.000 ευρώ για την αντιμετώπιση του ηλεκτρονικού παράνομου εμπορίου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πρόστιμα άνω των 25.000 ευρώ για την αντιμετώπιση του ηλεκτρονικού παράνομου εμπορίου
Υπουργείο Ανάπτυξης
Μετά από ελέγχους στις φυσικές έδρες ηλεκτρονικών καταστημάτων και σε προμηθευτές ηλεκτρονικών καταστημάτων στη Θεσσαλία.

Στην επιβολή προστίμων ύψους άνω των 25.000 ευρώ προχώρησε η Γενική Γραμματεία Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή, μετά από ελέγχους που σημειώθηκαν από τις 20 έως τις 23 Οκτωβρίου στις φυσικές έδρες ηλεκτρονικών καταστημάτων και σε προμηθευτές ηλεκτρονικών καταστημάτων στη Θεσσαλία και συγκεκριμένα σε Λάρισα, Τρίκαλα και Καρδίτσα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, εντοπίστηκαν, κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν 4.504 τεμάχια απομιμητικών ειδών ένδυσης, υπόδησης, γυαλιά ηλίου, παιχνίδια, αξεσουάρ κινητών κ.α. Για τους ελέγχους στα Τρίκαλα υπήρξε εποικοδομητική συνεργασία με τη Δημοτική Αστυνομία του δήμου Τρικκαίων.

Επιπρόσθετα στις επιχειρήσεις επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 25.750€, για εμπορία και διακίνηση απομιμητικών αγαθών, κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 18, του ν.4712/2020 (Α’146), καθώς και για μη τήρηση των κανόνων Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Υπηρεσιών (ν.4177/2013) ενώ άρχεται η διαδικασία διαγραφής των ιστοσελίδων των ηλεκτρονικών καταστημάτων από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), με εντολή της ΔΙΜΕΑ, κατ’ εφαρμογή της παρ. 1ζ του άρθρου 10 του ν.4712/2020 (Α’ 146).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Έλεγχοι ΔΙ.Μ.Ε.Α.: Πρόστιμα συνολικού ύψους 30.800 ευρώ για παράνομο εμπόριο

gazzetta
gazzetta reader insider insider