Bank of Ireland: Συμφωνία ύψους 5 δισ. ευρώ με την KBC για αγορά όλων των assets στην Ιρλανδία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Bank of Ireland: Συμφωνία ύψους 5 δισ. ευρώ με την KBC για αγορά όλων των assets στην Ιρλανδία
Σε συμφωνία με την βελγική τράπεζα KBC για την σταδιακή αγορά όλων των περιουσιακών στοιχείων που κατέχει η τελευταία στην Ιρλανδία ήρθε η Bank of Ireland, με το συνολικό ύψος της συμφωνίας να ανέρχεται στα 5 δισ. ευρώ.

Σε συμφωνία με την βελγική τράπεζα KBC για την σταδιακή αγορά όλων των περιουσιακών στοιχείων που κατέχει η τελευταία στην Ιρλανδία ήρθε η Bank of Ireland, με το συνολικό ύψος της συμφωνίας να ανέρχεται στα 5 δισ. ευρώ.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με το Reuters, η απόφαση της KBC να αποχωρήσει οριστικά από την αγορά της Ιρλανδίας οδήγησε σε μακροχρόνιες διαπραγματεύσεις με την ιρλανδική τράπεζα, οι οποίες ξεκίνησαν τον Απρίλιο.

Σημειώνεται πως είχε προηγηθεί και η αποχώρηση από την εγχώρια αγορά της Ulster Bank, θυγατρικής της NatWest, γεγονός που άφησε την Ιρλανδία με τρεις μόνο εμπορικές τράπεζες να δραστηριοποιούνται στη χώρα.

Η Bank of Ireland αποτελεί την μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας βάσει παγίων, ενώ η διοίκησή της τόνισε πως σκοπεύει να αποκτήσει στεγαστικά δάνεια ύψους 8,8 δισ. ευρώ, καταναλωτικά και εμπορικά δάνεια ύψους 100 εκατ. ευρώ αλλά και 4,4 δισ. καταθέσεις.

Παράλληλα, στην κοινή δήλωση των δύο τραπεζών τονίζεται πως η Bank of Irelkand θα αποκτήσει και ένα χαρτοφυλάκιο περίπου 300 εκατ. σε μη εξυπηρετούμενα στεγαστικά δάνεια ως μέρος της συναλλαγής.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider