Ο Γενς Βάιντμαν αποχωρεί από την Bundesbank και την ΕΚΤ μέχρι το τέλος του 2021

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο Γενς Βάιντμαν αποχωρεί από την Bundesbank και την ΕΚΤ μέχρι το τέλος του 2021
Ο Γερμανός τραπεζίτης επικαλείται προσωπικούς λόγους που τον οδηγούν στην απόφαση του να αποσυρθεί.

Την παραίτηση του από την κεντρική τράπεζα της Γερμανίας (Bundesbank) και συνεπακόλουθα από τη θέση του στο Διοικητικού Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ανακοίνωσε ο Γενς Βάιντμαν.

Σε σχετική επιστολή που δημοσίευσε η Bundesbank αναφέρεται πως ο Βάιντμαν θα αποχωρήσει από τη θέση του στις 31 Δεκεμβρίου του 2021, για προσωπικούς λόγους

Ο Γερμανός αξιωματούχος ήταν επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της χώρας από το 2011.

Όπως σημειώνει το CNBC, o Βάιντμαν υπήρξε κατά τη διάρκεια της θητείας του ένα από τους σημαντικότερους «παίχτες» στη λήψη αποφάσεων από την ΕΚΤ, όντας γνωστός για τις συντηρητικές απόψεις τους στις κινήσεις της ευρωτράπεζας μέσα στην περασμένη δεκαετία.

«Μετά από 10 χρόνια προσφοράς, ήρθε η ώρα για αλλαγή σελίδας, τόσο για την Bundesbank όσο και για μένα προσωπικά» σημείωσε ο Βάιντμαν σε δήλωση του.

Ακόμα, ο Γερμανός τραπεζίτης στέλνει μήνυμα στην ΕΚΤ σχετικά με την πορεία της πολιτικής της τράπεζας, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «ένας συμμετρικός, πιο ξεκάθαρος στόχος πληθωρισμού συμφωνήθηκε. Πρέπει να δοθεί μεγαλύτερη προσοχή στις παρενέργειες και κυρίως στους κινδύνους χρηματοπιστωτικής σταθερότητας».

Το μήνυμα της Λαγκάρντ

Σχολιάζοντας την απόφαση του Βάιντμαν, η διοικήτρια της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, δήλωσε πως «ο Γενς είναι ένας καλός προσωπικός φίλος, τον οποίο μπορώ πάντα να εμπιστευτώ.

Και ενώ είχε πάντα ξεκάθαρες απόψεις για τη νομισματική πολιτική, πάντα εντυπωσιαζόμουν από τη θέληση του να βρίσκει κοινές λύσεις στο Δ.Σ. της ΕΚΤ» ανέφερε η Γαλλίδα αξιωματούχος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider