Διεθνή
18-10-2021 | 15:26

Ελ-Εριάν: Οι επενδυτές πρέπει να προετοιμαστούν για μεγαλύτερες αναταραχές στις αγορές 

Newsroom
Μοιράσου το
Ελ-Εριάν: Οι επενδυτές πρέπει να προετοιμαστούν για μεγαλύτερες αναταραχές στις αγορές 
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Oι επενδυτές θα πρέπει να προετοιμαστούν για αυξημένη αστάθεια στις αγορές, εάν η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ αποσύρει τα μέτρα τόνωσης υποστήριξε ο Μοχάμεντ Ελ-Εριάν. 

«Ανησυχώ λίγο ότι αυτός ο υπέροχος κόσμος στον οποίο ζούμε με τη χαμηλή μεταβλητότητα, μπορεί να σταματήσει να υπάρχει και να εκδηλωθεί μεγαλύτερη αστάθεια», δήλωσε ο επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος της Allianz SE στο «Fox News Sunday», σύμφωνα με το Bloomberg.

«Αν ήμουν επενδυτής, θα αναγνώριζα ότι κινούμαι σε ένα τεράστιο κύμα ρευστότητας χάρη στη Fed, αλλά θα θυμόμουν ότι τα κύματα τείνουν να σπάνε κάποια στιγμή, οπότε θα ήμουν πολύ προσεκτικός», τόνισε.

Παράλληλα, ανέφερε ότι ο αυξημένος πληθωρισμός και η συμφόρηση της αλυσίδας εφοδιασμού έχουν μόνο εν μέρει τις ρίζες τους σε παροδικούς λόγους, προβλέποντας «άλλη μια χρονιά τουλάχιστον με υψηλό και επίμονο πληθωρισμό».

«Τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα πριν γίνουν καλύτερα», πρόσθεσε. «Άρα θα έχουμε περισσότερες ελλείψεις αγαθών και θα έχουμε υψηλότερες τιμές. Ο πληθωρισμός θα παραμείνει στο επίπεδο του 4 με 5%».

Φωτογραφία: Getty Images/Ideal Image

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.