Βρετανία: «Έκρηξη» στο real estate των τοπικών περιοχών - Κίνδυνος για τις κοινωνίες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βρετανία: «Έκρηξη» στο real estate των τοπικών περιοχών - Κίνδυνος για τις κοινωνίες
Όπως επισημαίνουν οι Financial Times, οι τιμές κατοικιών τον Ιούλιο ενισχύθηκαν κατά 8% σε ορισμένες αγροτικές και παράκτιες περιοχές.

Σε κίνδυνο έχουν τεθεί ομάδες εργαζομένων που ζουν σε αγροτικές και παράκτιες περιοχές της Βρετανίας, εξαιτίας της αγοράς του real estate, κάτι που μπορεί να εντείνει την έλλειψη δεξιοτήτων που αντιμετωπίζουν οι βιομηχανίες τουρισμού και φιλοξενίας στις οποίες βασίζονται οι τοπικές οικονομίες.

Όπως επισημαίνουν οι Financial Times, οι τιμές κατοικιών τον Ιούλιο ενισχύθηκαν κατά 8% σε ορισμένες αγροτικές και παράκτιες περιοχές. Έτσι, το Conwy στη Βόρεια Ουαλία κατέγραψε ετήσια αύξηση 25 %, το North Devon 22,5 % και το Richmondshire στο Yorkshire Dales αυξήθηκαν κατά 21%.

«Η πανδημία τροφοδότησε τη δημοτικότητα των παραθαλάσσιων κατοικιών και οι τιμές των ακινήτων αυξάνονται τάχιστα, δήλωσε η Κέιτ Άλεν στους FT, ιδιοκτήτρια του Salcombe Finest για ενοικιάσεις πολυτελών κατοικιών.

«Δεδομένου ότι ο μισθός σε αυτές τις τοπικές περιοχές είναι χαμηλότερος από τον εθνικό μέσο όρο αλλά οι τιμές των ακινήτων είναι από τις υψηλότερες στη χώρα, η αγορά κατοικίας δεν είναι προσεγγίσιμη για τους περισσότερους εργάτες και τις οικογένειες που θέλουν να μεγαλώσουν εκεί, κάτι που αποσταθεροποιεί τις κοινότητες», όπως συμπλήρωσε η ίδια.

Αντιθέτως, επτά περιοχές που κατέγραψαν πτώση τον ίδιο μήνα ήταν όλες περιοχές του Λονδίνου, αντανακλώντας έτσι τη διαφοροποίηση των προτιμήσεων των καταναλωτών προς μεγαλύτερα ακίνητα και σε λιγότερο πολυσύχναστα μέρη.

«Οι άνθρωποι που ζουν σε αγροτικές και παράκτιες περιοχές, ιδιαίτερα οι νέοι και αυτοί με χαμηλότερα εισοδήματα, κινδυνεύουν να μείνουν εκτός», ανέφερε η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider